sunnuntai 30. syyskuuta 2007

Kesäkurpitsarisotto

Herkkutattirisoton ansiosta innostuimme risotoista, joten jatketaan samalla linjalla. Tähän risottoon menivät viimeiset oman sadon kesäkurpitsat. Ohje löytyy Koti ja keittiö -lehden numerosta 9/2003 ja myös samaisen lehden nettisivuilta.

Kesäkurpitsarisotto


3 dl risottoriisiä (arborio tai vialone)

2 salottisipulia

1 rkl oliiviöljyä

4-5 dl kasvislientä (kuutiosta)

1 kesäkurpitsa (tai 2 pientä)

2 dl kuivaa valkoviiniä

1 limetin hienoksi raastettu kuori ja mehu

1 dl raastettua parmesaania

mustapippuria

suolaa


päälle: paahdettuja pinjansiemeniä (tai mantelilastuja)


Kuori salottisipulit ja silppua ne hienoksi. Raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna öljy korkeareunaisessa kasarissa. Kuullota riisiä ja sipulia öljyssä, älä ruskista. Lisää sitten puolet kasvisliemestä ja kesäkurpitsaraaste. Keitä miedolla lämmöllä, ja anna nesteen imeytyä riisiin kokonaan ennen kuin lisäät kasvislientä ja viiniä vähän kerrallaan ja sekoittaen välillä. Jatka näin kunnesriisi on kypsää (hieman al dente).

Lopuksi lisää sekaan limetin raastettu kuori ja mehu ja parmesaaniraaste, ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Koristele paahdetuilla pinjansiemenillä (tai mantelilastuilla).

Laitoimme kypsennyksen aikana välillä kannen kasarin päälle, ettei neste haihtuisi niin nopeasti, ja 4 dl kasvislientä riittikin vallan hyvin. Nestettä tulee myös kesäkurpitsasta.


1 kommentti:

Ketturouva kirjoitti...

Kiitos kutsusta. Aika jonka ehdin viettää netissä on kuitenkin kovin rajallinen, joten en tiedä riittävätkö rahkeet aktiivisuuteen forumilla... on tämä blogikin jäänyt taas hieman huonolle hoidolle viime ajat, vaikka meillä syödään kyllä joka päivä. ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails