perjantai 18. elokuuta 2006

Patonkia iltapalaksi

Nämä helpot ja herkulliset iltapalapatongit valmistuvat käden käänteessä, etenkin jos käyttää paistovalmiita patonkeja ja valmista pestoa, kuten meillä on tapana tehdä.

Mozzarella-tomaattipatongit

2 (paistovalmista) pientä patonkia
vihreää pestoa

kalamata-oliivitahnaa

3 tomaattia viipaleina

2 mozzarella-juustoa viipaleina

tuoreita basilikan lehtiä

Leikkaa vastapaistetut patongit keskeltä puoliksi ja halkaise puolikkaat. Voitele puolet patongin neljänneksistä pestolla ja puolet oliivitahnalla. Lado päälle tomaatti- ja mozzarellajuustoviipaleet ja viimeistele basilikanlehdillä. 

maanantai 7. elokuuta 2006

Retkievästä grillillä

Kesähelteet eikun jatkuvat jatkumistaan... Se on vähentänyt intoamme puuhailla kotilieden ääressä, mutta pakottanut meidät miettimään ruokia joita voidaan vaivattomasti valmistaa luonnon helmassa. Retken oleellisin osahan ovat nimittäin hyvät eväät.

Näiden ruokaisien ja herkullisten aurajuustoperunoiden ohje löytyi kertakäyttögrillin kannesta. Perunat sopivat hyvin vaikkapa grillimakkaran seuraksi, mutta niistä saa täyttävän aterian myös salaatin ja patongin kanssa.

Aurajuustoperunat (viidelle)

n. 800 g uusia perunoita
150 g aurajuustoa muruna
2-3 uutta sipulia silputtuna varsineen
mustapippuria rouhittuna
(persiljaa koristeeksi)

Keitä pestyt uudet perunat kuorineen, mielellään edellisenä iltana. Sen jälkeen tämän ruokalajin voi valmistaa aamulla nopeasti juuri ennen retkelle lähtemistä, ja kypsentää kertakäyttögrillillä tai nuotiopaikalla ritilällä. Aivan mainiot perunat syntyvät kyllä kaasugrillillä pihassakin.

Viipaloi keitetyt perunat ja sipulit varsineen. Revi alumiinifoliosta yhtä monta neliskanttista palaa kuin on syöjiä ja laita niiden päälle hiukan pienemmät palat leivinpaperia. Lado näille alustoille kerroksiksi perunaa ja sipulia, ripottele päälle mustapippuria ja murennettua aurajuustoa. Kokoa folioarkki nyytiksi taittamalla kulmat yhteen ja kiepauta hieman jotta nyytti pysyy koossa. Nyytit voi pakata mukaan sellaisinaan. Paistoaika on n. 15 min, riittävän kauan jotta sipulit pehmenevät ja juusto sulaa, ja ruuan voi nauttia suoraan nyytistä. Halutessasi lisää persiljasilppua koristeeksi valmiisiin, avattuihin nyytteihin.