tiistai 29. heinäkuuta 2008

Muunnelmia lipstikkakeiton teemasta

Joku unohti fenkolin kauppaan. Piti sitten keksiä jotakin muuta, joten syntyi maa-artisokka-lipstikkakeitto. Hallitsevaksi mauksi nousi kylläkin vuohenjuusto, lipstikalla höystettynä. Ei tämä huonoa ollut, mutta fenkolilla ryyditetty oli mielestäni parempaa.

Maa-artisokka-lipstikkakeitto

muutama maa-artisokka
kevätsipuli
1 l kasvislientä (fondista)
n. 2 dl lipstikan lehtiä, silputtuna
150 g vuohenjuustoa
mustapippuria

Kuori ja lohko maa-artisokat. Keitä niitä sipulin kanssa kasvisliemessä kunnes maa-artisokat ovat pehmenneet. Lisää silputtu lipstikka ja murustele vuohenjuusto joukkoon. Kun juusto on hieman sulanut, soseuta keitto. Mausta mustapippurilla.