tiistai 27. marraskuuta 2012

Klaus K:n American Christmas Grill

Yhdessä muiden ruokabloggaajien ja -toimittajien kanssa pääsimme marraskuun lopulla ennakkomaistelemaan hotelli Klaus K:n amerikkalaishenkistä pikkujoulutarjoilua.

Sen jälkeen tuli yhtä jos toista, ja tämä postaus jäi lähettämättä, mutta jos kinkut ja laatikot alkavat jo tursua korvista vaikka joulu on vasta ovella, vielä tänään ehtii vähän toisenlaiselle joululounaalle tai -päivälliselle.

Alkupalapöydässä riittää yltäkylläisyyttä:


Palvikalkkunaa, ilmakuivattua porsasta ja naudanpaistia


Klaus K:n kuha ceviche, endiivisalaattia ja graavilohta dijon-hunajakastikkeella

Pääruokavaihtoehtoina ovat:

Cajun-maustettu lohi tomaattisalsan kanssa

Maustekuorrutettu entrecote ja sitruunavoi

Palmusokerilla glaseerattu grillattu kalkkuna karpalokastikkeen kera
Mausteista grillikylkeä vaahterasiirappi-BBQ -kastikkeella

Saimme kaikista pääruuista pienet maistelulautaset.

 Lohi ja punasikuriravioli

Lihaisat vaihtoehdot

Lisäksi kunkin pääruuan (raviolia lukuunottamatta) kanssa tulee lisäkevalikoima: bataattipyreetä, salsa verde -ruusukaaleja, grillattuja vihanneksia sekä perinteistä "kalkkunantäytettä" jossa on mm. chilimakkaraa, kastanjoita, leipää ja sipulia.


Jälkiruokapöytä juustoineen, kakkubuffetteineen ja karkkitarjottimineen ei jäänyt runsaudessaan jälkeen alkupalapöydästä. Tässä ei ole edes kuvia kaikista kakuista.


 Porkkanakakku oli suosikkini.

 New York -juustokakku
Karviaismoussekakku
Karkkitarjotin taitaisi olla lasten suosikki?

Vaikka tänä vuonna joulusesonki onkin jo lopuillaan, Klaus K. on tarjonnut amerikkalais-pohjoismaista joulupöytää jo toisen kerran, jatoivottavasti tarjoaa jatkossakin tervetullutta vaihtelua pikkujoulumenuihin. Mutta ei voi mitään, vaikka pääruuatkin olivat kaikki hyviä, omia suosikkejani olivat alkupalat ja jälkiruokabuffet. 

Kiitos vielä näin myöhästyneesti kaikille hauskasta seurasta ja Klaus K:n omistajille ja henkilökunnalle mukavasta ja rennosta tilaisuudesta!

lauantai 3. marraskuuta 2012

Pikaruokaa: pehmeänmakuinen linssikeitto

Olen miettinyt jo pidemmän aikaa, mihin käyttäisin Arla-Ingmanilta testattavaksi saatua intialaismaustettua tuorejuustoa - meillä kun ei juuri syödä siipikarjaa, se ensimmäinen mieleentuleva vaihtoehto, eli kana, oli poissuljettu. Perjantaina sitten nälkäisenä kotiin tullessani keksin, että voisin kokeilla miten sujuu India-juustolta linssikeiton maustaminen.

Ensin aioin laittaa keittoon linssien lisäksi perunaa, mutta laiskuus iski, enkä viitsinyt alkaa pestä ja kuoria pottuja. Kun maistelin tuorejuustoa, mieleeni tuli jostain, että sen maku voisi toimia omenan kanssa. Eipä siis muuta kuin kotimainen omena kuutioiksi ja keittoon. Näin maistelun jälkeen laittaisin toisenkin omenan. Kurkuma antaa kauniimman värin. Lopputulosta piristin vielä sitruunamehulla.

Tuorejuusto-linssikeitto (3-4:lle)

pari-kolme ruokalusikallista rypsiöljyä
1 sipuli
2,5 dl halkaistuja punaisia linssejä 
0,5 tl kurkumaa
1 l vettä
2 tl kasviliemijauhetta (reformi) tai kuutio
1 omena (tai 2, jos ovat pienenpuoleisia)
1 rasia (200 g) Arla India-tuorejuustoa
suolaa
n. 0,5 dl sitruunamehua 

Silppua sipuli ja kuullota kattilanpohjalla öljyssä. Lisää kurkuma ja linssit ja kääntele nitä hetki, ennen kuin lisäät veden ja kasvisliemijauheen. Kun keitos alkaa kiehua, lisää kuutioitu omena (kuori omena jos käytät ulkomaisia [ei-luomu] omppuja).

Keitä n. 15 minuuttia melko miedolla lämmöllä, tai kunnes linssit ovat pehmenneet. Nosta tulelta ja soseuta. Palauta kattila tulelle ja lisää sekaan juusto, sekoita hyvin. Anna vielä kuumeta lähes kiehuvaksi ja mausta suolalla ja sitruunamehulla. 

Lopputulos oli pehmeän mausteinen keitto, jossa maistui vienosti omena. Ei yhtään hullumpaa soppaa. Mielestäni maku vielä parani seuraavaan päivään.