torstai 4. heinäkuuta 2013

Raparperijäätelö

Raparperijäätelö tuo mieleen muistumia rapaperipiirakasta ja vaniljakastikkeesta. Helppo jäätelö syntyy DanSukkerin glukoosisiirapilla. Mehu antaa makua jäätelömassaan ja hillokeraidoista siihen tulee mukavia sattumia. Ripottele jätskiannoksen pinnalle kauramurua.

1 annos jäätelömassaa

Raparperimehu 
HS Ruoka

1,5 l kuorineen pilkottuja raparperinvarsia
1,5 l vettä
1,5 dl sokeria
puolikkaan sitruunan mehu

Huuhdo varret mutta älä kuori raparperia. Pilko varret pieniksi. ja mittaa vesi kattilaan. Lisää raparperi. Keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi mehu. Palauta mehu kattilaan ja kattila tulelle, lisää sokeri ja keitä vielä sen aikaa kuin kestää sokerin sulaa. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja pullota (mehua tulee n. 1,5 litraa). Jäähdytä.

Raparperihilloke

5 raparperin vartta, kuorittuna ja pilkottuna
1 dl vettä
1 dl sokeria

Mittaa vesi kattilaan ja lisää raparperi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 20 min että raparperi pehmenee. Lisää sokeri, sekoita ja keitä vielä sen verran että sokeri sulaa. Jäähdytä.

Kauramuru

1 dl isoja kaurahiutaleita
1 tl voita
0,5 dl hunajaa

Sulata voi ja hunaja pannussa. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja paahda niitä sekoitellen viitisen minuuttia. Levitä jäähtymään leivinpaperin päälle uunipellille. 

Raparperijäätelön valmistus: 

Sekoita jäätelömassa tämän ohjeen mukaan. Lisää joukkoon noin desilitra laimentamatonta raparperimehua. Valuta noin puolet jäätelömassasta alumiinivuokaan, valuta sekaan raitoina raparperihilloketta ja valuta loput jäätelömassasta päälle. Pakasta yön yli ja nauti kauramurujen kanssa.