perjantai 24. huhtikuuta 2015

Linssisalaatti

Viime aikoina olen jostain syystä himoinnut palkokasveja. Lisäksi näin keväällä tekee aina mieli tuoreita kasviksia pitkän, pimeän talven jälkeen.

Tämä ruokaisa linssisalaatti on oma viritelmä bbc foodista ja Ilta-Sanomien Ruokalasta löytyvien ohjeiden pohjalta. Tavoitteena oli, että salaattiin tarvitaan vain sellaisia aineksia joita oli valmiiksi kaapeissa.

Salaatin voi tehdä itse keitetyistä linsseistä tai nopeuttaa valmistusta käyttämällä valutettuja ja huuhdottuja purkkilinssejä. Käytä vihreitä tai ruskeita linssejä, punaiset ovat liian pehmeitä salaattiin.

Linssisalaatti (kahdelle)


0,5 limetin mehu
noin neljännes sitruunan mehusta
2 rkl valko- tai siideriviinietikkaa
ripaus suolaa
1 punasipuli viipaleina
2 rkl oliiviöljyä 
1 tl juustokuminaa 
murskattu valkosipulin kynsi
mustapippuria
600 g kypsiä vihreitä tai ruskeita linssejä
200 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
puolikas kurkku pilkottuna
70 g babypinaattia
kourallinen tuoretta korianteria ja basilikaa kumpaakin

- haluttaessa lisänä voi tarjota paistettua halloumi-juustoa 

Sekoita kulhossa limetti- ja sitruunamehu, valkoviinietikka ja suola. Kuori ja siivuta sipuli ja sekoita sipulirenkaat kastikkeeseen. Anna marinoitua muutama minuutti. Lisää loput ainekset ja sekoita ne hyvin. 

Jos haluat, paista salaatin kyytipojaksi viipaloitua halloumijuustoa oliiviöljyssä. Öljyn on syytä olla kuumaa ennen kuin juustoviipaleet laittaa sinne, muuten ne vain sulavat klöntiksi pannuun.