Mausteallergiankaan ei onneksi tarvitse tarkoittaa että ruuan pitäisi olla mautonta. Siitä hyvänä esimerkkinä on tämä hapanimelä possu, joka on sovitettu myös sitrushedelmättömäksi.
Alkuperäinen ohjekin on muuten vaihteeksi ihan keittokirjasta (Suuri aasialainen keittokirja vuodelta 1999)!
Hapanimelä possu (neljälle)
0,5 tl suolaa
350 g suupalasuikaleiksi leikattua possun ulkofileetä
2 kevyesti vatkattua munaa
4 rkl maissijauhoja
öljyä friteeraukseen
1 ohuiksi tikuiksi viipaloitu porkkana
1 suikaloitu sipuli
160 g (tuoretta) ananasta kuutioina
0,5 punaista paprikaa suikaleina
0,5 vihreää paprikaa suikaleina
1 dl säilöttyjä bambuversoja tms. (meillä oli näiden tilalla tuoreita tuoreita sokeriherneitä ja papuja)
Hapanimeläkastike:
3 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl sokeria
2 rkl ananasmehua (/appelsiinimehua)
2 rkl maissijauhoja sekoitettuna 1 rkl:an vettä
Suolaa lihapalat. Sekoita hapanimeläkastikkeen ainekset keskenään, lisäten viimeiseksi maissijauho-vesisuurus.
Kuumenna friteerausöljy esim. wokkipannussa.
Kasta lihapalat ensin munaseoksessa ja pyöräytä sitten maissijauhossa. Nostele lihapalat pienissä erissä kuumaan öljyyn (180 astetta) ja paista siinä kullanruskeiksi, nosta reikäkauhalla valumaan siivilässä talouspaperin päällä.
Kaada öljy wokista kuumankestävään astiaan, mutta jätä 1 rkl pannuun. Paista kuumassa öljyssä kunnon liekillä porkkana, ,sipulia ja ananasta pari minuuttia. Lisää sitten paprikat ja muut kasvikset ja kypsennnä vielä pari minuuttia.
Lisää hapanimeläkastike ja sekoita, kunnes kastike kiehahtaa ja sakenee hieman. Lisää sitten friteeratut possusuikaleet ja sekoita hyvin.
Tarjoa heti esim. keitetyn jasmiiniriisin kanssa.