tag:blogger.com,1999:blog-23608625.post1885383477258505991..comments2023-12-21T13:45:41.660+02:00Comments on Ketun keittiössä: Syökää kalaa!Ketturouvahttp://www.blogger.com/profile/02004466681564856061noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-23608625.post-49059842616509776082011-04-23T09:17:05.555+03:002011-04-23T09:17:05.555+03:00Ehkä sertifikaatti ei vaadi, että kaiken myytävän ...Ehkä sertifikaatti ei vaadi, että kaiken myytävän pitää olla MSC:tä - en tiedä.Ari Makelahttps://www.blogger.com/profile/15543949136812645410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-23608625.post-88143098404825889362011-04-23T07:49:52.596+03:002011-04-23T07:49:52.596+03:00Mitenkähän oikein tuo MSC-sertifikaati on mahdolli...Mitenkähän oikein tuo MSC-sertifikaati on mahdollinen jos liike myy mm "punaisia" kaloja ja äyriäisiä?<br />http://www.wwf.fi/wwf/www/uploads/pdf/kalaopas_2011_72dpi.pdf<br />Äkkiseltään tuota tarjontaa kun seurailin, silmiin pisti kotimaisen villikalan vähäisyys; esim kuha voi olla Peipsijärveltä ja siten alamittaista, kovin pieniltä nuo fileet ainakin vaikuttivat. <br />Uskomattoman monipuoliselta kyllä tuo tarjonta vaikutti mutta mm nuo kultaotsat, keisarihummerit, kissakalat jne, kyllä pistivät tuota eettisyyttä arvelemaan.kalle pohjolahttps://www.blogger.com/profile/03302779614696962819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-23608625.post-66091718944936539322011-04-23T03:06:33.414+03:002011-04-23T03:06:33.414+03:00Löysin tällaisen firman, jolla on MSC-sertifikaatt...Löysin tällaisen <a href="http://www.arvokokkonen.fi/" rel="nofollow">firman</a>, jolla on MSC-sertifikaatti. Paikka on tukku, mutta heillä on myös tehtaanmyymälä Vantaalla. Soitan sinne kunhan tulee arki.Ari Makelahttps://www.blogger.com/profile/15543949136812645410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-23608625.post-21071996521983719782011-03-23T12:32:27.578+02:002011-03-23T12:32:27.578+02:00Kalle, jos luit bloggauksen alusta asti, huomasit ...Kalle, jos luit bloggauksen alusta asti, huomasit ehkä että kehuin siinä villikalaa, jota meilläkin mieluiten syödään. :) Ongelma on villikalan saatavuus, jos ei itse kalasta - meillä on onneksi halli lähellä, ja lähikauppakin tarjoaa satunnaisesti myös villikalaa, mutta monesta isommastakaan marketista ei muuta saa kuin kasvatuslohta. :( Tietysti lohikeittokin kannattaa tehdä merilohesta jos sitä sattuu saamaan, merilohi on eri lohi!Ketturouvahttps://www.blogger.com/profile/02004466681564856061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-23608625.post-85064279700367456812011-03-23T12:16:40.733+02:002011-03-23T12:16:40.733+02:00No, voisinhan minäkin pilkkua viilata; kirjolohi j...No, voisinhan minäkin pilkkua viilata; kirjolohi ja kassilohi eivät oikeastaan mitään lohta, eivät oikeastaan kalaakaan ole. Tämä tämmöisellä huumorilla ryyditettynä; minä kun olen intohimoinen kotimaisen villikalan mainosmies ja matkasaarnaaja.<br />http://kotimainenkala.blogspot.com/kalle pohjolahttps://www.blogger.com/profile/03302779614696962819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-23608625.post-57636734774372088462011-03-23T11:43:38.560+02:002011-03-23T11:43:38.560+02:00Kalle, kuulostaa hyvältä, tosin jos haluaisi viila...Kalle, kuulostaa hyvältä, tosin jos haluaisi viilata pilkkua, voisi todeta että sitten kyseessä ei enää ole LOHIkeitto. ;)<br /><br />Mutta tässähän on tullut jo monta hyvää vinkkiä miten kalakeittoon saa vaihtelua!Ketturouvahttps://www.blogger.com/profile/02004466681564856061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-23608625.post-31106953024264541802011-03-23T08:09:20.455+02:002011-03-23T08:09:20.455+02:00Kyllähän tuo hyvä resepti olisi mutta kyllä laitta...Kyllähän tuo hyvä resepti olisi mutta kyllä laittaisin "lohen" tilalle kuhaa; hauduttaisin parin ruisleivänsiivun alla sen hauduttamisajan ja sitten kelpaa syödä.kalle pohjolahttps://www.blogger.com/profile/03302779614696962819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-23608625.post-59038519045926117832011-03-20T17:27:26.796+02:002011-03-20T17:27:26.796+02:00Anonyymi, keittoaika riippunee siitä minkä kokoisi...Anonyymi, keittoaika riippunee siitä minkä kokoisiksi paloiksi lohen on pilkkonut. ;)Ketturouvahttps://www.blogger.com/profile/02004466681564856061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-23608625.post-49348542756362430162011-03-20T17:26:53.002+02:002011-03-20T17:26:53.002+02:00Kissaemo, itsekin käytän ruodot ja päät liemeksi j...Kissaemo, itsekin käytän ruodot ja päät liemeksi jos keitän soppaa kokonaisesta kalasta. Se on vähän enemmän aikaa vievää - tämä on nopea ja helppo keitto, jonka voi tehdä myös fileestä.Ketturouvahttps://www.blogger.com/profile/02004466681564856061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-23608625.post-72887732936189177282011-03-13T13:20:40.648+02:002011-03-13T13:20:40.648+02:00Lohta ei kyllä kannta keittää enempää kuin 3-4 min...Lohta ei kyllä kannta keittää enempää kuin 3-4 minuuttia, että pysyy mehukkaana.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-23608625.post-56368730304386579662011-03-11T23:06:25.035+02:002011-03-11T23:06:25.035+02:00Oikein hyvän kuuloinen ohje! Eroaa itse käyttämäst...Oikein hyvän kuuloinen ohje! Eroaa itse käyttämästäni (niin ikään äidiltä opitusta) oikeastaan vain siinä, että keitän perunat kalaliemessä, johon on käytetty ruodot, päät, sipulia, porkkanaa, kokonaisia musta- ja valkopippureita sekä suolaa.Kissaemohttps://www.blogger.com/profile/11547615917350156991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-23608625.post-63912933243389355302011-03-11T23:00:25.300+02:002011-03-11T23:00:25.300+02:00Kelpaa, jos löydät sertifioidun anturan.Kelpaa, jos löydät sertifioidun anturan.Ketturouvahttps://www.blogger.com/profile/02004466681564856061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-23608625.post-23957526347813494792011-03-11T22:41:43.842+02:002011-03-11T22:41:43.842+02:00Hei, ollaan juteltu merianturan tekemisestä, oppaa...Hei, ollaan juteltu merianturan tekemisestä, oppaan mukaan sitä saa myös MSC:nä!Ari Makelahttps://www.blogger.com/profile/15543949136812645410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-23608625.post-52937176256111741292011-03-11T22:38:08.701+02:002011-03-11T22:38:08.701+02:00Me likes. Voisin luvata saman, mutta blogausta tos...Me likes. Voisin luvata saman, mutta blogausta tosin odottaa ruotsalainen turska.Ari Makelahttps://www.blogger.com/profile/15543949136812645410noreply@blogger.com