perjantai 16. kesäkuuta 2006

Nizzansalaatti

Helteillä maistuu ruokaisa salaatti, mielellään tietysti viileän valkoviinin kanssa. Myöhään illalla aterioiminen Välimerelliseen tapaan saattaa toisinaan johtaa jopa siihen onnelliseen tilanteeseen että Poika ehtii nukahtaa ennen kuin ruoka on valmista.

Oheinen hieman sovellettu Nizzansalaatin ohje on peräisin kirjasesta Simple Mediterranean.


Nizzansalaatti (kahdelle)

2 tonnikalapihviä
2 keitettyä kananmunaa
6 pientä, uutta perunaa keitettynä
n. 10 anjovisfileetä
2 pientä sidesalaattia tai 1 isompi salaattikerä
2 tomaattia
tuoretta kurkkua (n. 20 cm pätkä)
vihreitä papuja (pilkottuna & kypsennettynä, oikaisimme käyttämällä pakastepapuja)
mustia oliiveja

Pilko kurkku, tomaatti ja keitetyt perunat ja lohko kananmunat. Irrota salaatinlehdet kokonaisina kerästä. Rakenna annokset valmiiksi lautasille salaatinlehtipedille. Lopuksi paista tonnikalapihvejä 2-3 min kummaltakin puolelta parilapannulla tai grillissä. Tonnikalan on tarkoitus jäädä kauniin vaaleanpunaiseksi sisältä. Nosta tonnikalapihvit salaattikeon huipulle ja ripottele kastiketta (alla) salaatille.

Karhuherra paistoi tonnikalan pöytägrillillä, joka muuten sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Kun kala paistuu yhtä aikaa molemmilta puolilta, se ei ehdi kuivahtaa liikaa.

kastike:
6 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
1,5 tl (Dijon) sinappia
2 rkl silputtua, tuoretta basilikaa
1 murskattu valkosipulin kynsi

Sekoita keskenään sinappi, sitruunamehu ja valkosipuli. Lisää vähitellen joukkoon oliiviöljy ja lopuksi basilikasilppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti