maanantai 29. tammikuuta 2007

Linssiperunakeitto

Pakkaspäivänä maistuu kuuma ja mausteinen keitto, varsinkin jos sattuu olemaan flunssassa. Resepti on peräisin jostain naistenlehdestä, Päivätär lähetti sen aikoinaan minulle Englantiin.

Kämppikseni Englannissa muuten ihmettelivät sitä, että laitoin niin paljon ruokaa alusta asti. Pakko kai oli, kun pakastin oli täynnä muiden eineksiä.

Linssiperunakeitto

3 rkl ruokaöljyä
1 silputtu sipuli
0,5 tl kurkumaa
2 tl ruskeita sinapinsiemeniä
1 punainen chili tai 1,5 tl chilisosetta
1,5 dl punaisia linssejä
4 kuorittua perunaa lohkoina
7 dl kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
1-2 dl pinaatinlehtiä
puolikkaan sitruunan mehu
tuoretta korianteria silputtuna
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Kuullota sipuli öljyssä kattilassa kurkuman, sinapinsiementen ja chilin kanssa. Lisää linssit ja lohkotut perunat ja kääntele niitä hetki. Lisää kasvisliemi ja keitä perunat kypsiksi. Lopuksi lisää kookosmaito, sitruunamehu, pinaatinlehdet (keitosta tulee vallan maukasta myös ilman, jos niitä ei satu olemaan), silputtua korianteria ja mausta suolalla ja pippurilla.



2 kommenttia:

  1. Moi, loistavaa keittoa oli, lisäsin viel pikkasen jeeraa lisäks. Tais tulla meikäläiselle uus vakkariruoka :)

    VastaaPoista
  2. Hauskaa että maistui. Tämä on yksi omiakin suosikkikeittojani. :)

    VastaaPoista