sunnuntai 25. helmikuuta 2007

Hernekeitto

eli joulukinkun toinen tuleminen

Laskiainen tuli ja meni, mutta meillä ehdittiin keittää hernekeittoa vasta nyt. Hernekeittoon on hyvä upottaa pakastimessa piileksivät joulukinkun jäännökset. Kinkku joka alkoi vuodenvaihteeseen mennessä tympäistä maistuu mainiolta hernesopassa. Palvikinkustakaan ei muuten tule yhtään hullumpi soppa, jos joulukinkku on jo päässyt loppumaan. Palvi antaa keitolle oman savuisan makunsa.

Hernekeitto

500 g kuivattuja herneitä
n. 250 g joulukinkkua / palvikinkkua
silputtu sipuli
suolaa
n. 10 maustepippuria
meiramia

sinappia ja sipulisilppua tarjoiluun

Liota herneet yön yli 2 litrassa vettä. Seuraavana päivänä keitä herneitä liotusvedessään n. tunnin ajan. Lisää kuutioitu kinkku, silputtu sipuli ja mausteet. Lisää tarvittaessa vettä jos keitto käy liian muhennosmaiseksi.
Keitä vielä toinen tunti. Keitto on valmista.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa toimivalta, kokeilen !

    VastaaPoista
  2. Haluaisin vielä lisätä, että savupotka on myös erinomaista hernekeitossa!

    VastaaPoista