tiistai 20. maaliskuuta 2007

Possua oluessa

Possu, tuo jalo eläin, jalostuu tässä ruokalajissa entisestään tumman oluen vaikutuksesta. Resepti on muunnelma karjalanpaistista.

Olutpossua (2:lle)

500 g possun kassleria
1 iso sipuli tai 2 pienempää
200 g herkkusieniä
1-2 porkkanaa
laakerinlehti
n. 10 maustepippuria
suolaa
1 pullo (0,33 l) tummaa olutta

Kuutioi liha, pilko sienet, sipuli ja porkkanat sopivan kokoisiksi paloiksi. Ruskista liha pannulla nopeasti ja paista sienet kevyesti. Lado kaikki ainekset uunipataan mausteiden kera. Kaada päälle olut ja lisää tarvittaessa hieman vettä niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta 180-asteisessa uunissa pari tuntia. Tarkkaile nesteen määrää, liha ei saa päästä kuivumaan. Possu sopii mainiosti haluamallasi tavalla valmistettujen perunoiden seuralaiseksi.

2 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa hyvältä perusmakujen ruualta! Pitää joskus kokeilla, meillä sattui nimittäin olemaan juuri parina päivänä possua, joten täytyy pitää pieni tauko :). Täällä on muutenkin kyllä erittäin maukkaan oloisia reseptejä, jatkakaa samaan malliin!!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia, nyt kun alamme toipua muutosta ja remontista, yritämme taas tihentää raportointia keittiöstä.

    VastaaPoista