keskiviikko 11. heinäkuuta 2007
Salaatti uusista perunoista
Tämä kesä ei ole suosinut eväsretkiä, mutta kun tulee luvattua lapsille että tehdään retki Korkeasaareen niin sehän tehdään vaikka sataisi ukkoja, akkoja ja puukkoja. No, onneksi eilinen sää kirkastui uhkaavalta näyttäneen aamupäivän jälkeen peräti aurinkoiseksi ja saimme tehtyä kaveriperheen kanssa suunnitellun retken. Lapsille kohokohta taisi olla leikkipaikka Karhulinnan edessä, ja aikuisille puolestaan se kun päästiin rauhassa syömään eväitä...
Halusin jotakin kesäistä mutta ruokaisaa salaattia, joten laadin evääksi seuraavan perunasalaatin, jonka ohje on peräisin Stockmannin reseptisivuilta. Alkuperäisessä ohjeessa perunat kuorittiin keittämisen jälkeen, mutta käytin mieluumin pieniä uusia perunoita joita en vaivautunut kuorimaan. Reseptin puoli litraa vettä ei riittänyt, vaan jouduin laittamaan lähemmäs litran että sain perunani säällisesti peittymään. Ja kuten tunnettua, uudet perunathan laitetaan kiehuvaan veteen.
Perunasalaatti (5-6 hengelle)
n. 800 g uusia perunoita
2 yrttiliemikuutiota
n. 0,8 l vettä
puoli nippua kevätsipulin varsia
nippu retiisejä
punasipuli
pieni, hapan omena
kourallinen rucolaa
nippu tilliä
kastike:
0,5 dl hyvää oliiviöljyä
0,75 dl valkoista balsamicoa
suolaa, mustapippuria
Keitä perunat yrttiliemessä, jätä melko koviksi. Ota liemi talteen ja lohko perunat. Laita ne takaisin liemeen jäähtymään.
Kuutioi omena ja leikkaa retiisit viipaleiksi, silppua muut salaattiainekset. Valuta perunat ja sekoita kaikki ainesosat keskenään. Sekoita lopuksi kastike, valuta se salaatin päälle ja sekoita hyvin.
Salaatti sopii mainiosti ainakin sillin ja savukalan seuralaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti