Olisi mielenkiintoista tietää mitä muut ruokabloggaajat laittavat silloin kun pitää nopeasti improvisoida jotakin niistä aineksista mitä nyt kaapista sattuu löytymään, koska ei ole muistanut syödä koko päivänä eikä ole käynyt kaupassa tai muutenkaan ennalta suunnitellut päivän ruokaa.
Minun tapauksessani lopputuloksena on yleensä jonkinlainen "pyttipannumainen" pöperö. Tämän päivän pöperö syntyi seuraavista aineksista:
Kanaa, vihanneksia ja couscousta (yhdelle)
1 kypsä broilerin rintafile
oliiviöljyä
pieni sipuli
vihreä paprika
n. 10 vihreää papua
0,25 dl pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa ja persiljaa
sitruunamehua
mustapippuria, suolaa
1 dl (esikypsennettyä) couscousta keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
Silppusin sipulin ja pilkoin pavut ja paprikan melko pieniksi, sitten haudutin niitä jonkin aikaa pannulla oliiviöljyssä. Lisäsin sekaan pinjansiemenet ja kuutioidun kanan ja paistoin vielä jonkin aikaa. Lopuksi lisäsin silputut yrtit, maustoin pippurilla ja suolalla ja roiskaisin päälle sitruunamehua. Tämän keitoksen sekoitin kypsään couscousiin. Nälkä on paras mauste, mutta ei tämä pöperö hassumpaa ollut.
perjantai 31. elokuuta 2007
torstai 30. elokuuta 2007
Kesäkurpitsapesto
Virallisen pastakokkimme Karhuherran kotiinpaluuta odotellessa päätin testata tämän tuoreehkosta Kodin Kuvalehdestä löytyneen kesäkurpitsapeston reseptin. En tiedä kuinka monelle hengelle alkuperäinen ohje oli ajateltu, mutta tästä puolikkaasta annoksesta riittäisi varmaankin neljälle, niin paljon sitä jäi ylitse syötyämme sitä Päivättären kanssa.
Kesäkurpitsapesto
400 g kesäkurpitsaa (yksi keskikokoinen kesäkurpitsa)
2 valkosipulin kynttä
1 dl pinjansiemeniä
0,75 dl oliiviöljyä
puolikkaan pienen sitruunan mehu
1 dl parmesaaniraastetta
0,5 tl rouhittua mustapippuria
0,5-1 tl sitruunapippuria
0,5 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
rucolasilppua ja parmesaaniraastetta tarjoiluun
Peston ainekset laitetaan kulhoon ja hienonnetaan tehosekoittimella tai sellaisen puuttuessa sauvasekoittimella (jos käyttää sauvasekoitinta, pinjansiemenet kannattaa ensin hienontaa huhmareessa). Tarkistetaan mausteisuus. Keitetään pasta ja sekoitetaan kesäkurpitsapesto siihen.
Kuorin kesäkurpitsan, joten pestosta tuli hyvin vaaleaa. Jos kuoren jättäisi paikoilleen, väri olisi varmaankin kauniimpi. Öljyä olisi mielestäni voinut olla vähän vähemmänkin. Maku oli mieto, mutta ei hassumpi.
Kesäkurpitsapesto
400 g kesäkurpitsaa (yksi keskikokoinen kesäkurpitsa)
2 valkosipulin kynttä
1 dl pinjansiemeniä
0,75 dl oliiviöljyä
puolikkaan pienen sitruunan mehu
1 dl parmesaaniraastetta
0,5 tl rouhittua mustapippuria
0,5-1 tl sitruunapippuria
0,5 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
rucolasilppua ja parmesaaniraastetta tarjoiluun
Peston ainekset laitetaan kulhoon ja hienonnetaan tehosekoittimella tai sellaisen puuttuessa sauvasekoittimella (jos käyttää sauvasekoitinta, pinjansiemenet kannattaa ensin hienontaa huhmareessa). Tarkistetaan mausteisuus. Keitetään pasta ja sekoitetaan kesäkurpitsapesto siihen.
Kuorin kesäkurpitsan, joten pestosta tuli hyvin vaaleaa. Jos kuoren jättäisi paikoilleen, väri olisi varmaankin kauniimpi. Öljyä olisi mielestäni voinut olla vähän vähemmänkin. Maku oli mieto, mutta ei hassumpi.
tiistai 21. elokuuta 2007
Uusi sato
Nyt on taas mitä parhain aika syödä kotimaisia kasviksia. Kuvan yksilöt edustavat palstamme ja parvekkeemme satoa, ja päätyivät vanhaan tuttuun kasviscurryyn.
lauantai 4. elokuuta 2007
Piknikillä Suomenlinnassa
Kävimme Pojan ja Päivättären kanssa ensimmäistä kertaa tänä kesänä Suomenlinnassa eväsretkellä. Poika keskittyi eväistä lähinnä herneisiin, mutta Päivättären kanssa olimme varanneet mukaan myös salaattia ja lohileipiä. Tuli samalla myös todettua että vilkkaan puolitoistavuotiaan kanssa piknikki ei ole mitään rentouttavaa oleilua ja rauhallista eväiden syömistä. Leipien voimin jaksoimme kuitenkin jahdata poikaa, joka teki parhaansa milloin pudotakseen ankkalampeen ja milloin eksyäkseen muuten vain.
Ainekset lohileipiin:
hyviä, isoja sämpylöitä
150 g kylmäsavulohta / syöjä
rucolaa silputtuna
maustamatonta tuorejuustoa
Ainekset lohileipiin:
hyviä, isoja sämpylöitä
150 g kylmäsavulohta / syöjä
rucolaa silputtuna
maustamatonta tuorejuustoa