Olisi mielenkiintoista tietää mitä muut ruokabloggaajat laittavat silloin kun pitää nopeasti improvisoida jotakin niistä aineksista mitä nyt kaapista sattuu löytymään, koska ei ole muistanut syödä koko päivänä eikä ole käynyt kaupassa tai muutenkaan ennalta suunnitellut päivän ruokaa.
Minun tapauksessani lopputuloksena on yleensä jonkinlainen "pyttipannumainen" pöperö. Tämän päivän pöperö syntyi seuraavista aineksista:
Kanaa, vihanneksia ja couscousta (yhdelle)
1 kypsä broilerin rintafile
oliiviöljyä
pieni sipuli
vihreä paprika
n. 10 vihreää papua
0,25 dl pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa ja persiljaa
sitruunamehua
mustapippuria, suolaa
1 dl (esikypsennettyä) couscousta keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
Silppusin sipulin ja pilkoin pavut ja paprikan melko pieniksi, sitten haudutin niitä jonkin aikaa pannulla oliiviöljyssä. Lisäsin sekaan pinjansiemenet ja kuutioidun kanan ja paistoin vielä jonkin aikaa. Lopuksi lisäsin silputut yrtit, maustoin pippurilla ja suolalla ja roiskaisin päälle sitruunamehua. Tämän keitoksen sekoitin kypsään couscousiin. Nälkä on paras mauste, mutta ei tämä pöperö hassumpaa ollut.
Mun vakiohätävarat tuppaavat olemaan munapöperöitä. Tyypillisesti paistettu muna, nopeasti paistettuja vihanneksia (yleensä lähinnä sipulia ja tomaattia) + leipää pakkasesta. Jos munan päälle saa vielä ripoteltua jotain vähän tujumpaa juustoa (vuohi tms) sulamaan niin olen jo ihan tyytyväinen.
VastaaPoistaSama täällä, yleensä se on jotain kananmunaa sisältävää. Munakkaan kanssa maistuu patonki, pakastimesta löytyy aina yrttivoipatonkia, nam!
VastaaPoistaMeillä se on yleensä chahan, eli paistettu riisi. Se on vähän kuin aasialainen pyttipannu, joukkoon lisätään mitä kaapista löytyy. Pääaineksina kuitenkin riisi, sipuli ja kananmuna.
VastaaPoistaMunakas on toinen omistakin vakkareistani. Sienet sopivat loistavasti munakkaaseen, eikä kuivattuja mustia torvisieniä tai suppilovahveroita tarvitse edes liottaa kovin kauan että ne ovat munakaskunnossa.
VastaaPoistaTuo paistettu riisi taitaa olla samaa, mitä meillä toisinaan syödään thaipyttiksen nimellä. :)
Näyttää raikkaalta ja kevyeltä. Erittäin hyvännäköinen kokonaisuus "jämistä raapaistuksi" :)!
VastaaPoistaMinä teen usein "mitä kaapista löytyy periaatteella" soijarouheesta ja tomaattimurskasta pastakastiketta tai sitten leivon pizzaa, johon kaivelen pakastimesta pakastekasvisten jämät, sekä kuivakaapin perältä tonnikalaa ja ananasta. Aina ovat vieneet nälän ja makukin on ollut kohdillaan :).
Hauska kysymys :-D Itse soveltelen yleensä jonkin salaatintyyppisen, jossa on usein myös lämmin ainesosa, pannulla freesattua sipulia ja sieniä, jotain höyrytettyä tms. Myös soijarouhe ja tonnikala ovat kovassa huudossa hätävarana, niitä kun on aina kaapissa. Tai pikapitsa; tortilla pakastimesta ja päälle ketsuppia tms. jotain täytteitä ja raejuustoa. Pikanuketuksella tulee aina hyvää, oli mitä tahansa, karsinogeeni :-p
VastaaPoistaHauskaa miten jokaisella on ne omat "bravuurinsa". :)
VastaaPoistaTälläisiä lärpäkkeitä tuli kerran hätäpäissään tehtyä:
VastaaPoistahttp://liemessa.blogspot.com/2007/06/kinkkulrpkkeet.html
Kun ei omista autoa niin tulee käytyä kaupassa oikeastaan joka päivä hakemassa pieni nyssäkkä ruokaa. Ja niin siitä ruuastakaan ei ole yleensä puutetta :)
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista