Tämä lihaisa borssi on muunnelma Mysi Lahtisen reseptistä, jonka olen ottanut talteen joskus vuosia sitten Hesarin kuukausiliitteestä. Vaikka olen hieman oikaissut reseptissä, on keitoksen kypsymisaika melkoinen. Teenkin usein niin, että keitän lihat ja liemen valmiiksi edellisenä päivänä ja jatkan borssin keittämistä seuraavana päivänä. Parhaimmillaan valmis keitto on saatuaan tekeytyä yön yli.
Borssi (8 hengelle)
1 kg naudan rintaa, mielellään myös luita
2 sipulia kuorineen
2 porkkanaa kuorineen
2 laakerinlehteä
2 persiljan oksaa
15 maustepippuria
5-8 punajuurta, koosta riippuen
2 palsternakkaa
2 isoa porkkanaa
500 g hapankaalia
laakerinlehti
1 tlk tomaattipyreetä
2 rkl hunajaa
0,5 dl sitruunamehua
suolaa
Aloita keittämällä liemi: kuutioi liha ja laita se kattilaan. Pilko päälle pestyt porkkanat ja lohko sipulit, lisää mausteet ja kylmää vettä niin että ainekset peittyvät. Keitä lihaa kaksi tuntia miedolla lämmöllä, kuori vaahto pois. Siivilöi liemi, ja ota lihapalat talteen.
Suikaloi punajuuret ja pilko porkkanat ja palsternakat. Keitä ensin punajuuria kunnes ne alkavat pehmetä ja lisää sitten porkkana, palsternakka, hapankaali, tomaattipyree, hunaja ja laakerinlehti. Keitä vielä jonkin aikaa, kunnes juurekset alkavat hieman pehmetä ja lisää lopuksi liha, sitruunamehu ja suolaa maun mukaan, keitä vielä puolisen tuntia.
Tarjoile smetanan kanssa, johon on sekoitettu hieman piparjuuritahnaa.
Olisi hauskaa jos osallistuisitte syyskuun ruokahaasteeseen. Aiheena on rakkausruoka!
VastaaPoistaHei mikko,
VastaaPoistatarkoitus on hyvinkin osallistua vaihteeksi. Jahka ehdin laatia postauksen, pistän urlin tulemaan. :)