keskiviikko 19. joulukuuta 2007

Ketunleivät

Ketunleipiä eli käenkaalia (Oxalis acetosella) on tullut joskus lapsena, ja vähän vanhempanakin, pureskeltua. Nämä ruokaisat iltapalaleivät eivät kuitenkaan ole mitään sukua käenkaalille.

Ketunleivät kahdelle

6 isoa viipaletta vaaleaa vuokaleipää
iso sipuli renkaina
200 g herkkusieniä viipaleina
2 paistettua kananmunaa
tomaatti viipaleina
4 siivua pekonia, paistettuna
1-1,5 dl juustoraastetta, esim. mustaleimaa

jauhelihapihvit:
n. 300 g naudan jauhelihaa
1 muna
suolaa, pippuria

Sekoita jauheliha, muna ja mausteet ja leivo kaksi isoa pihviä. Paista ne pannulla kypsiksi.
Paista myös sienet, sipuli, kananmunat ja pekoni valmiiksi, kukin erikseen. Voitele leipäviipaleet toiselta puolelta ja paahda niitä hetki pannulla molemmin puolin.

Kokoa leivät omalle uuninkestävälle lautaselleen asettaen pohjalle leipäviipale, sen päälle jauhelihapihvi, sipulirenkaat ja tomaatit, sitten toinen leipäviipale ja tämän päälle pekoni, sienet ja kananmuna. Lopuksi aseta kolmas viipale kanneksi ja peittele se juustoraasteeseen. Pistä leipä uuniin n. 225 asteeseen siksi aikaa että juusto sulaa.

Nauti esimerkiksi hyvän oluen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti