lauantai 7. kesäkuuta 2008

Bataatti-kookoskeitto

Ketun kyökki on lähtenyt ihan keittolinjalle. Täällä etelärannikolla olemme saaneet nauttia viime päivinä lämpimästä kesäsäästä, ja kasviksista tehdyt sosekeitot ovat nopeaa ja mukavan kevyttä kesäruokaa. Oheinen resepti tuli bongattua Yhteishyvän ruokamaailmasta. Tässä hiukan alkuperäistä isompi annos inkiväärillä terästettynä.

Bataatti-kookoskeitto

2 bataattia (n. 600 g)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl kookosmaitoa
3 dl kasvislientä (fondista)
1,5 tl punaista chilitahnaa (tai yksi punainen chili, poista siemenet)
1 rkl raastettua inkivääriä
limettimehua
ripaus suolaa

Kuutioi bataatti, silppua sipuli ja valkosipuli. Mittaa kookosmaito ja kasvisliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää bataatti, sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri. Keitä miedolla lämmöllä 15 min. Soseuta keitto ja mausta se limettimehulla. Lisää ripaus suolaa korostamaan makuja.

4 kommenttia:

  1. Kiitos kehuista. :) Se on, vaikka itse sanonkin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä. On nimittäin suussa sulavaa ja isäntäkin tykkäsi,vaikka ei ollut aiemmin bataattia syönyt.

    VastaaPoista
  3. Kiva että maistui. :) Voisi tehdä pitkästä aikaa kotiinkin.

    VastaaPoista