Lapsena kadehdin Tupua, Hupua ja Lupua, jotka näyttivät syövän kasapäin pikkulettuja aamiaiseksi. Haaveilin siitä, että saisin syödä samanlaisen aamiaisen kuin Akun veljenpojat. Äitini valisti, että ne eivät olleet lettuja, vaan amerikkalaisia pannukakkuja, ja kastike, joka valui niiden päällä, oli vaahterasiirappia.
Amerikkalaiset pannukakut (n. 15 kpl)
(resepti Myllyn paras)
3 munaa
3 rkl fariinisokeria tai juoksevaa hunajaa
2 dl kermaviiliä tai piimää
2-3 dl maitoa
0,5 dl voisulaa tai öljyä
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
voita paistamiseen
Vaahdota munat ja sokeri tai hunaja. Sekoita kuiva-aineet keskenään sekä maito, kermaviili ja voisula tai öljy keskenään. Sekoita munavaahtoon vuorotellen jauhoja ja nestettä. Syntyvä taikina on melko paksua.
Paista paksuja, kuohkeita pannukakkuja blinipannulla. Paistolämpö saa olla aika mieto, että pannarit kypsyvät mutta eivät pala. Pinoa lautaselle. Halutessasi kaada valmiiksi pannareiden väliin vaahterasiirappia.
Nauti vaahterasiirapin ja kermavaahdon kanssa.
Näyttää herkulliselta.
VastaaPoistaMinkäköhän sarjakuvareseptin keksisin itse? Paulin grillibroilerireseptiä en edelleenkään halua kokeilla.
Mitäköhän Corto Maltese mahtoi syödä? Prattin sarjakuvista ainut mieleen tuleva aistinautinto on sikarit.
Mutta sain jo idean, kiitos, Kettu.
Uuh, aah. Mikä voi olla parempaa kuin vaahterasiirappi? Todella houkutteleva ajatus. Ja vielä vinkiksi: lettujen väliin paistettua baania ja hasselpähkinärouhetta. Jami. Tai siis vähän tähän tapaan: http://polkkapossu.blogspot.com/2007/12/parkouria-ja-palmuriirappia.html
VastaaPoistaAmerikoissahan nuo pannarit usein tehdaan piimaan. Niin niista tulee vielakin tuhdinpia ja ruokaisampia. Kannattaa kokeilla, jos ei ajatus piimasta kauhistuta.
VastaaPoistaIhanan näköisiä pannukakkuja, ihan vesi herahti kielelle :)
VastaaPoistaMukavaa joulukuun jatkoa ja joulun odottelua.
ari, nyt kun sulla on roomalainen keittokirja, miten olisi Asterix? (Orgiasi ovat ihanan turmeltuneita, oi jumalainen Flunssavirus...)
VastaaPoistaPolkkis, kiitos vinkistä, täytyypä testata tuota jos ja kun taas innostun joku aamu pannareita vääntämään. Perhe kyllä tykkää...
tei, resepti mainitsikin piimän vaihtoehtona. En kuitenkaan viitsinyt ostaa litran tölkkiä jääkaappiin hapantumaan, siksi tällä kertaa kermaviili.
Hanna, vakuutan että pannarit maistuvat vielä paremmalta kuin näyttävät, joten kannattaa kokeilla. :) Joulunodotusta sinnekin!
Meilaltiin jo Karhuherran kanssa aiheesta, Kitsune-chan. Idea on erinomainen. Meilaillaan tai istutaan hetki kalastamassa ja kehitetään menu.
VastaaPoista