torstai 19. maaliskuuta 2009

Rosmariiniperunat

Tämä on vanha lisäkesuosikkini ja muistaakseni alunperin Jyrki Sukulan jossain TV-ohjelmassaan julkaisema. Resepti oli aikansa TV-yhtiön nettisivuilla muttei ole ollut enää vuosikausiin. Siksikin tämä kannattaa blogata.

Rosmariiniperunat sipulilla ja paprikalla

10 perunaa (Rosamunda)
1/2 punainen paprika
1/2 keltainen paprika
1/2 vihreä paprika
1/2 musta paprika
1 sipuli
rosmariinia
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

koristeeksi persiljaa

Pese perunat ja lohko kuorineen, ryöppää nopeasti (n. 4 minuuttia) kiehuvassa vedessä.

Leikkaa paprikat ja sipuli reiluiksi kuutioiksi tai lohkoiksi.

Kaada uunipellille tai laakeaan vuokaan oliiviöljyä, pyörittele perunat, sipulit ja paprikat öljyssä, mausta rosmariinilla, mustapippurilla ja suolalla.

Paista uunissa ylälämmöllä 220 C noin puoli tuntia välillä käännellen.

2 kommenttia:

  1. toimii loistavasti meilläkin. vassinkin pian kaksivuotia on ihan pöhköinä uunikasviksiin näin tehtynä.

    mukavaa viikonloppua teidän perheelle!

    VastaaPoista
  2. Tuo on minustakin lisäke, johon ei vain tunnu kyllästyvän. Eikä se oikeastaan ole edes vaikea laittaa.

    Oikein mukavaa viikonloppua teillekin! :-)

    VastaaPoista