lauantai 26. joulukuuta 2009

Juopuneet viikunat

Jos olisimme vielä ehtineet mukaan ruokahaasteeseen, tästä olisi voinut tulla haastepolkkaus. Ohje on suoraan Kotilieden reseptiarkistosta, mutta mitäpä sitä jotakin näin hyvää parantelemaan. Mukavia jouluisia ruokalahjoja viikunoista myös saisi - ehkä sitten ensi vuonna? Tällä kertaa ne päätyivät jouluaterian alkupalasteluun vuohen tuorejuustolla ja saksanpähkinällä täytettynä. 

Juopuneet viikunat

2,5 dl vettä
1 dl ruokosokeria
kanelitanko
2 dl konjakkia/hyvää brandya
200 g kuivattuja viikunoita

Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko. Ota kattila tulelta ja lisää liemeen konjakki ja viikunat. Itse laitoin viikunat lasitölkkiin ja kaadoin liemen päälle, jonka jälkeen suljin tölkin. Anna maustua vähintään 12 tuntia.



Meidän viikunamme ehtivät maustua vuorokauden ennen kuin joutuivat syödyksi, mutta nämä myös säilynevät tarvittaessa jonkin aikaa, sen verran "säilöntäainetta" liemessä on. Viikunat sopivat mainiosti myös makeana jälkiruokana tarjottavaksi, ja liemi kannattaa sekin ottaa talteen ja käyttää esim. hedelmäsalaattia maustamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti