Emme tietenkään voineet vastustaa kiusausta kokeilla panna itse vielä paremmaksi. Urakkaa helpotin käyttämällä pakastettua peruna-sipulisekoitusta, joten helppoudeltaankin tämä sapuska on liki einesluokkaa. Ainoastaan suolasienten liottaminen vaatii hiukan suunnitelmallisuutta, mutta ne voi aamulla huuhdella ja jättää likoamaan työpäivän ajaksi, jolloin ne ovatkin illalla käyttökunnossa.
Ei ehkä mitään kurmeeta, mutta rehellisen hyvää arkiruokaa.
Pekoni-sienikiusaus
250 g savupekonia suikaleina
esikäsiteltyjä metsäsieniä (jos käytät suolasieniä, liota ne ensin)
1 kg peruna-sipulisekoitusta
3,5 dl ruokakermaa
reippaasti meiramia ja kirveliä
suolaa, mustapippuria
Käristä savupekoni pannulla ja silppua sienet. Sekoita pekoni, sienet ja perunasipuli ja kippaa voideltuun uunivuokaan. Lisää mausteet ja sekoita perin pohjin. Kaada kerma päälle.
saatiin lahjakortti Kokkikartanolta kun valitettiin niiden porkkanalaatikon vetisyydestä. voitaiskin kokeilla tätä tuotetta joskus, kuulostaa maukkaalta ainakin ainesosiensa puolesta. joskin tekishän tän itsekin, vallankin kun on teidän hyvät ohjeet :).
VastaaPoistakiitos viimeisestä! kunto palailee pätkittäin ;)
Merituuli, kiitos itsellenne - ynnä muille mukana olleille - kunto palailee pätkittäin täälläkin. :)
VastaaPoistaMe muuten syötiin myös Kokkikartanon porkkanalaatikkoa, eikä meille sattunut yksilö ollut vetinen. Mutta me syötiin omamme vasta pakastamisen jälkeen (kun ei sattunut jouluna menemään), joten se oli saattanut hieman pakastekuivua.