Kreikkalainen pannukakku
2 munaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
150 g pakastepinaattia
loraus oliiviöljyä
mustapippuria
200 g fetaa tai vastaavaa juustoa
oliiveja
aurinkokuivattua tomaattia
kuivattua basilikaa
kuivattua basilikaa
Vispaa sekaisin munat, maito ja jauhot ja anna turvota hetki. Sekoita joukkoon sulatettu pinaattisilppu. Lisää loraus oliiviöljyä ja ripaus mustapippuria. Kaada taikina voidellulle tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja lätki päälle oliiveja (kokonaisena tai puolikkaina), fetakuutioita ja aurinkokuivattua tomaattia. Lopuksi ripottele päälle kuivattua basilikaa.
Paista uunissa 200 asteessa n. 20-30 min. Ripota kuuman, juuri uunista otetun pannukakun päälle parmesaaniraastetta ja leikkaa hiukan jäähtyneenä annospaloiksi.
Tällä kertaa onnistuin unohtamaan taikinasta kananmunat, mutta tulipahan todistettua että tämän pannarin voi paistaa ilman niitäkin. Hyytyminen otti hiukan pidempään, mutta rakenteesta en unohdusta huomannut.
En ole löytänyt suomalaisista kaupoista aurinkokuivattuja tomaatteja, joiosta pitäisin. Voisiko joku suositella merkkiä?
VastaaPoistaAri, joitain mielestäni hyviä kreikkalaisia merkkejä on pöytäämme aika ajoin eksynyt. En kyllä nyt osaa sanoa yhtään nimeltä, ja purkitkin on jo tullut vietyä keräykseen.
VastaaPoistaTähän nimenomaiseen käytin valmiiksi kuutioitua tomaattia jota käytän myös saksiruokaan ja taannoisiin halloumimuffinsseihin. Tuskin parhaasta päästä, mutta kelpaa hyvin näihin tarkoituksiin.
Esteetikot voivat käyttää paprikatäytteisiä oliiveja, jotka sitten leikataan puoleksi. Vihreällä ympäröity punainen näyttää hyvältä.
VastaaPoista