maanantai 15. helmikuuta 2010

Kylmäsavuporokiusaus

Tämä ohje kulkeutui meille Päivättären ystävältä. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin poronkäristyslihaa, ja hyvää on varmasti sekin, mutta innostuin kokeilemaan kuinka kylmäsavuporo toimisi tarkoitukseen.

Kylmäsavuporokiusaus

1 kg peruna-sipulisekoitusta
150-200 g kylmäsavuporoa pieneksi pilkottuna
reilu puolikas aura-juusto kolmio
n. 3 dl (ruoka-)kermaa
mustapippuria
(suolaa)
hiukan ruokaöljyä

Sekoita voidellussa uunivuoassa keskenään peruna-sipulisekoitus, kylmäsavuporo ja murusteltu aurajuusto. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla, mutta suolaa tulee jo aika tavalla kylmäsavuporosta ja juustosta. Kaada päälle kerma. Paista uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan.

 
Yksi kiusaus näyttää kuvassa pitkälti samalta kuin toinenkin...

Ei mitään haute cuisinea, mutta mukava ja maistuva lisä helppolaittoisiin arki- ja eväsruokiin, joihin olen kaivannut enemmän vaihtelua. Enkä minä olisi minä, jos en olisi alkanut heti miettiä säveltää tästä myös versiota, jossa olisi suppilovahveroita ja kenties jotakin muuta juustoa kuin auraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti