Tällä kertaa kastikkeesta oli syntyä pienimuotoinen kriisi, sillä kerma oli päässyt happanemaan. Vaihdoimme sitten lennossa soosin punaviinikastikkeeseen, ja nälkäisiä kun olimme, halusimme kastikkeen syntyvän nopeasti. Valinta osui tähän Alkon sivuilta löytyneeseen reseptiin.
Nopea punaviinikastike
3 dl lihalientä (lihaliemikuutiosta tai fondista)
1/2 sipuli
1 dl voimakasta punaviiniä
2 rkl sokeria (käytin demerara-sokeria)
hyppysellinen rosmariinia tai timjamia
(1,5 rkl maissijauhoja ja tilkka vettä)
1/2 sipuli
1 dl voimakasta punaviiniä
2 rkl sokeria (käytin demerara-sokeria)
hyppysellinen rosmariinia tai timjamia
(1,5 rkl maissijauhoja ja tilkka vettä)
1 rkl soijaa
Valmista lihaliemi. Lisää joukkoon punaviini, silputtu sipuli, sokeri ja rosmariini tai timjami. Keitä noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä.
Siivilöi kastike ja kaada se takaisin puhtaaseen kattilaan. Suurusta tarvittaessa maissijauhosuuruksella. Lisää soija ja sekoita.
Karhuherra onnistui pihvien paistossa aivan täydellisesti, ne olivat suorastaan suussasulavia. Eikä kastikekaan ollut yhtään höpömpää. Käytimme lihaliemeen häränhäntä-punaviinifondia (suhteessa 1,5 rkl fondia/3 dl vettä). Käyttämäni sokeri oli demeraraa eli ruskeaa ruokosokeria, sikäli kuin sokerin laadulla oli vaikutusta onnistuneeseen lopputulokseen.
kahdestaan nautiskelut tulevat joskus NIIN tarpeeseen! tajusin juuri että me emme ole tehneet sitä koskaan kotona lasten jälkeen - siis kaksisteen nautiskelua ruuan ääressä ;)
VastaaPoistaOi, tuo olisikin sitä parasta laatuaikaa mukavuudenhaluisille ihmisille! Kun vaan saisikin nuo neljä tuupattua jonnekin muutamaksi tunniksi... :-)
VastaaPoistaMerituuli, olemme kyllä joskus saaneet osaksemme hiukan ihmettelyä kun on selvinnyt että järjestämme lapsen hoitoon ihan vain ollaksemme kotona kahden. :)
VastaaPoistaKissaemo, meiltä löytyy paikka ainakin yhdelle vaikka yökylään. :)