maanantai 10. toukokuuta 2010

Mokkaruudut

Mokkapalat, mokkaruudut, suklaaruudut, masaliisa... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tämä versio on munaton ja maidottomankin siitä saa, jos voin vaihtaa johonkin muuhun rasvaan. Leivoimme pojan kanssa mokkaruudut jo lauantaina ja nautimme niistä pieninä leivoksina kuohuviinibrunssilla. Äitienpäivän kunniaksi ruudut koristautuivat sydänströsseleillä. 

Mokkaruudut (puoli uunipellillistä)

pohja: 

4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
2-3 rkl kaakaota
100 g voita
2 dl vahvaa kahvia

Sekoita kuivat aineet keskenään huolelllisesti. Lisää sulatettu rasva ja neste. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen kuorruttamista.

kuorrutus:

2 dl tomusokeria
3 rkl kaakaota
n. 2 rkl kahvia
strösseleitä, kookoshiutaleita tms. koristeeksi

Sekoita tomusokeri ja kaakao hyvin. Lisää sitten vähitellen kahvia, kunnes saat aikaan notkean tahnan. Levitä kuorrute hiukan jäähtyneen pohjan päälle. 

4 kommenttia:

  1. Kiitos munattomasta ohjeesta, sille löytyy taatusti käyttöä kaikenlaisissa päiväkodin, harrastusten yms. yms. herkkumyyjäisissä! Itse olen aina käyttänyt äitini perinneohjetta, johon tulee sekä munaa, maitoa että ehtaa voita, mutta tätä täytyy ehdottomasti testata jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  2. Kissaemo, tällä ohjeella tulee vieläpä hyvä ja mehevä lopputulos. Vein loput satsista työhuoneelle jossa ne hävisivät parempiin suihin alta aikayksikön. :)

    VastaaPoista
  3. Jos haluan pellillisen tuplaan aineet?? Eikö niin...

    VastaaPoista
  4. Anonyymi, juuri niin (testattu on).

    VastaaPoista