torstai 1. syyskuuta 2011

Herkkutattipasta

Menneenä helleviikonloppuna kävimme jättämässä Kesäkodille jäähyväiset talven ajaksi. Jäivät pataruuat leivinuunissa tällä kertaa laittamatta kun lämpötila kiipesi ulkona varjossakin 24 asteeseen eikä pudonnut edes yöllä alle 18 asteen.

Sienestämässä kuitenkin kävimme. Viime syksyisen kaltaista herkkutattisaalista emme saaneet, mutta kohtuullisen sentään. Lisäksi löytyi haperoita, kelpoinen sato punikkitatteja, muutama nuori lehmäntatti, jokunen kangastatti sekä hyvä karvalaukkuapaja, jota täydensimme kangassienillä ja mustarouskuilla. Ei siis hullumpi saalis kokonaisuudessaan.


Herkkutatit olivat aika matoisia, eikä niitä puhdistamisen ja tuoreeltaan nauttimisen jälkeen jäänyt kuin yksi kuivurillinen. Onneksi viime vuodenkin tattisaalista on vielä jäljellä toista purkillista.

Tämä oivallinen tattikastikeohje löytyi Barilla-pastapakkauksesta. Yksinkertaista ja hyvää.

Penne rigate alla boscaiola (neljälle)
350 g penne-pastaa

50 g kuivattuja, liotettuja herkkutatteja
tattien liotusliemi
50 g voita
1 keskikokoinen sipuli
1 laakerin lehti
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl silputtua persiljaa
suolaa, mustapippuria myllystä
Liota tatteja pari tuntia lämpimässä vedessä. Valuta tatit, mutta säästä liotusvesi. Pilko tatit hienoksi.

Silppua sipuli ja ruskista se voissa. Lisää tatit, tattien liotusvesi, suola, tomaattipyre ja laakerinlehti. 
Keitä 20 minuuttia miedolla lämmöllä. 

Keitä pennet, sekoita ne kastikkeen kanssa ja lisää silputtu persilja ja pippuri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti