sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Hunajapannareita aamiaiseksi

Ketun keittiön vuosi 2012 alkoi hunajapannareilla.

Hunajapannukakut (4 kpl)

taikina:
2,5 dl vettä
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl juoksevaa hunajaa
(ripaus suolaa)

ruokaöljyä paistamiseen

pinnalle:
juoksevaa hunajaa, paahdettuja seesaminsiemeniä

Paahda ensin seesaminsiemenet kuivalla pannulla - ole varovainen, että et polta niitä. Siirrä ne pois pannusta odottamaan.

Vispaa taikinan ainekset sekaisin. Paista paksuja pannukakkuja runsaassa rasvassa molemmin puolin kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta valmiille pannukakuille juoksevaa hunajaa ja ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä.


Pannareiden alkuperäinen resepti on peräisin Galenokselta, antiikin lääketieteelliseltä kirjailijalta. Me löysimme sen Dalby&Graingerin Classical Cookbookista. Paistoin pannarit juoksevalla oivariinilla, ja lisäisin taikinaan ripauksen suolaa. Taikina ei ole kovin makea, mutta hunajaa voi lisätä maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti