Limettisooda
1 pallo vaniljakermajäätelöä
1-1,5 dl limettilimsaa
(4 cl limoncelloa)
Mittaa korkeaan lasiin pohjalle limoncello, jos käytät, ja lisää jätskipallo. Kaada limsa päälle - silloin jäätelösooda vaahtoaa hyvin. Nauti pillillä ja pitkällä lusikalla - jos laitoit pohjalle limoncelloa, sekoittele hieman.
Tätä on ehdottomasti kokeiltava. Limoncelloakin olisi avaamaton pullo..
VastaaPoistaSittisuudaa ja vaniljajäätelöä, se oli lapsuudenherkku:) Siinä oli jotenkin vienosti piimämäinen maku.
VastaaPoistablogisi on valittu herkulliseksi ruokablogiksi. http://lautasella.blogspot.com/2012/02/herkullinen-ruokablogi.html
VastaaPoistaHih!
VastaaPoistaMä olin jo ihan unohtanut tämän :-)
Jäätelösooda oli yksi ensimmäisiäm resepteja kotitaloustunnilla. Silloin se tuntui niin hienolta ja niin aikuiselta. Tässähän ihan nuortuu.
VastaaPoistaSamat tunnelmat tuli heti mieleen, kuin Jonnallakin, yläasteen köksäntunnit. :) Jäätelösooda oli hienoa ja kyllä sillä tuli hemmoteltua myös perhettä kotonakin.
VastaaPoistaHerkkusuun lautasella, kiitos tunnustuksesta, olemma siitä kovin otettuja!
VastaaPoistaLinnea, tätä voin ehdottomasti suositella. On tehty jo uudemmankin kerran, ja tullaan epäilemättä tekemään. Kesällä voisi lisätä vielä vaikka tuoretta minttua...
Campasimpukka, sittisoodan lapsuudestani muistan mutta en jätskisoodaa.Jostain syystä meillä ei vissiin sitä tehty...
Tintti, kiitos kuuluu keksijälle. :) Lisäsimme vain tuon limoncello -twistin.
Jonna ja Tusla, olette varmaan käyneet koulua myöhemmin kuin minä, meillä ei todellakaan tehty jätskisoodaa. Eka (tai ainakin eka mieleenjäänyt) ruokalaji oli muistaakseni laimennetusta mehutiivisteestä keitetty kiisseli, johon sai yhden pakastemansikan symboloimaan marjoja. Ilmankos kiisselit ovatkin kadonneet nuoremmista suomalaiskodeista...