Pekonilla aateloitu ahvenpyttipannu (2-3:lle)
6-8 keitettyä perunaa
2-3 siivua pekonia
muutama tuore ahvenfile*
pari kevätsipulin vartta
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria
1 kananmuna/syöjä
Kuori ja kuutioi perunat. Viipaloi pekoni, kala ja kevätsipuli.
Paista ensin perunakuutioita pannulla voissa tai voin ja rypsiöljyn seoksessa, käännellen niitä välillä kunnes saat niihin kauniin kullanruskean paistopinnan. Lisää sitten pekoniviipaleet ja paistele niitä perunoiden kanssa muutama minuutti. Lisää sitten ahvenet ja paista sen verran, että kala kypsyy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Aivan lopuksi lisää reilusti silputtua kevätsipulia, jonka pyöräytät nopeasti muiden ainesten sekaan.
Paista toisella pannulla miedolla lämmöllä 1 kananmuna jokaista syöjää kohti. Keltuainen saa jäädä sisältä juoksevaksi, elleivät syöjän mieltymykset muuta vaadi. Muista suola!
Tuossa ohjeessa pilkotaan ne ahvenet, mutta niitä ei koskaan lisätä pyttipannuun :)
VastaaPoistaKiitos huomiosta, korjattu! (Sen siitä saa kun kirjoittaa blogitekstejä aamuvarhaisella silmät ristissä.)
VastaaPoista