Kesäkodista löytyi vuoden 2008 Kodin kuvalehti, josta tarttui silmiini amerikkalaisten mustikkalettujen ohje. Koska vielä ei ole mustikka-aika, herkuttelimme näillä letuilla mansikoiden ja marianne-kermavaahdon kanssa, nams. Ohessa taikinan ohje sellaisena kuin sen toteutin.
Amerikkalaiset letut (n. 18 pikkulettua)
2 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl (ruoka-)kermaa
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
voita paistamiseen
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa keltuaiset, tuorejuusto ja ruokakerma keskenään. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti muiden ainesten joukkoon.
Nostele taikinaa isolla lusikalla lettupannulle noin lusikallinen/lettu ja paista molemmin puolin kauniin ruskeaksi.
Puuhellalla paistaessa tulee lämmin! Mutta lopputulos paistajan palkitsee.
Oi että, lettukestit on ihania!: ) hyvä idea tuo mariannerouhe, pitääkin testata!
VastaaPoistaMariannerouhe-ideasta kiitämme Helkan keittiötä. :)
VastaaPoista