sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Happamia, sanoi Ketturouva pihlajanmarjoista

Keräsimme Pojan kanssa Kesäkodin pihapihlajasta ämpärillisen marjoja. Niitä sitten aikani parvekkeella säilytettyäni ryhdistäydyin lopulta hyytelönvalmistukseen. Ilahdutti kovasti kun löysin (itselleni entuudestaan tuntemattomasta) sauvajyväsen blogista vinkin tehdä hyytelö höyrymehusta. Eläköön, pois vaivalloinen siivilöiminen!

Pihlajanmarjahyytelö mehusta 

Keitä pihlajanmarjoista höyrymehu tavalliseen tapaan.

Siirrä mehu kattilaan ja lisää 100 g hillosokeria/1 dl pihlajanmarjamehua. Keitä kymmenen minuuttia, kuori vaahto. 

Lisää halutessasi 2-3 rkl konjakkia. Jos käytät atamonia, lisää myös se tässä vaiheessa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita hyvin.

Tölkitä hyytelö puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. 

Pihlajanmarjahyytelöstä voi tehdä esimerkiksi seuraavan jälkiruuan:

Pihlajanmarjalumi
(mukailtu Ruokavuosi-kirjasta) 

4 dl kuohukermaa
2 keltuaista
1-2 dl pihlajanmarjahyytelöä
(tomusokeria)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset toisessa kulhossa, ja yhdistä vaahdot. Mausta seos maun mukaan pihlajanmarjahyytelöllä. Tarvittaessa lisää tomusokeria. Jaa annosmaljoihin ja jäähdytä jääkaapissa.

Halutessasi voit myös pakastaa seoksen jäädykkeeksi pakastimessa tai pakkassäällä ulkosalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti