keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Possu ja siideri ne yhteen sopii

Helteisenä iltana kesäkuun alkupuolella kävimme maistelemassa Hartwallin uutta Happy Joe -luomuomenasiideriä (ja taisipa tulla samalla maisteltua koko tuoteperhe läpi) ja samalla herkuttelemassa Sami Tallbergin kokkauksilla. Happy Joe olikin oikein mukava tuttavuus, kuiva, englantilaistyyppisen omenainen kaveri.

Oheisella reseptillä osallistumme Happy Joe -reseptikilpailuun. Resepti sisältää siis aivan häpeämätöntä tuotesijoittelua.

***
 
Tarkoituksemme oli grillata. Tarkoituksemme oli myös kirmailla niityllä keräämässä villiyrttejä salaattiin. Tarkoitus oli siis hyvä, mutta sään haltijat puuttuivat suunnitelmiin järjestämällä kekkereille kaatosateen, ja taisipa joku salamakin välähtää.

Eipä anneta tunnelman sateesta turmeltua. Pidetään kekkerit kotona ja käytetään grillin sijasta paistinpannua. Käydään sateenvarjon kanssa kumisaappaat jalassa nyppimässä takapihalta salaattiin sitä syötäväksikelpaavaa mitä siellä nyt sattuu kasvamaan.

Ja sitten kokataan, satoi tai paistoi.
  
Siiderissä marinoidut possunkyljykset  (neljälle)

- Kaikkihan tietävät että possu ja omena kuuluvat yhteen niin kuin, no, omena paistetun possun suuhun.

Tarvitset: 
4 kpl hyviä possunkyljyksiä
yhden kirpeähkön omenan viipaloituna
muutaman suuren salvianlehden revittynä
suolaa ja mustapippuria
teelusikallisen (intiaani-)sokeria
pullollisen Happy Joe Organic -siideriä

Näillä pääset alkuun. Myöhemmin tarvitset vielä 

ison purjosipulin
2 rkl voita 
2 rkl vehnäjauhoja
possun paistoliemen

Sekoita kaikki ainekset omenasta siideriin, kaada ehjään pakastuspussiin ja laita liha pussiin marinoitumaan vähintään tunniksi. Kääntele välillä pussia että marinadi pääsee kaikkialle.

Kun kyljykset ovat saaneet olla siiderikylvyssään sopivan ajan, laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Leikkaa iso purjo renkaiksi. Voitele uunivuoka ja levitä purjorenkaat sen pohjalle.

Ota possunkyljykset marinadista, mutta pidä marinadi tallessa pussissaan. Kuivaa possunkyljykset ja ruskista ne nopeasti pannulla voi-öljy -seoksessa. Siirrä ne purjosipulipedille uunivuokaan ja valuta päälle marinadin neste. Näppärimmin tämä käy ottamalla marinointipussi ja leikkaamalla siitä kulma auki, jolloin isommat sattumat jäävät pussiin. Peitä vuoka kannella tai foliolla.

Uunita kyljyksiä noin 15-20 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä ja mureita. Pidä kyljykset lämpiminä ja siivilöi paistoliemi talteen. Tee vaalea voi-jauhosuurus ja kiehauta paistoliemi kastikkeeksi kyljyksille. Mausta tarpeen mukaan mustapippurilla ja suolalla.


Possunkyljysten marinoituessa ehtii hyvin tehdä niille kaveriksi salaattia, johon laitoimme

punaista ja vihreää lehtisalaattia, puoli kerää kumpaakin
poimulehden nuoria lehtiä ja kukkia
ruoholaukan kukkia 
pannussa kullanruskeaksi paistettua halloumijuustoa
pari kourallista paahdettuja cashew-pähkinöitä 

Halloumista saat vähemmän suolaista kun liotat sitä puolisen tuntia kylmässä vedessä ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi ja paistat kuumalla pannulla oliiviöljyssä molemmin puolin. Pannun on syytä olla tosi kuuma ettei juusto ala sulaa ennen kuin se paistuu.


Salaattia raikastamaan teimme vielä siideripohjaisen kastikkeen.

Siideri-vinaigretteen tarvitset:

noin kolme ruokalusikallista miedonmakuista oliiviöljyä
reilun teelusikallisen valkoista balsamicoa 
ripauksen suolaa
ropauksen mustapippuria
n. 1/3 pullollista Happy Joe Organic -siideriä

Yhdistä kaikki kastikeen ainekset tiiviskorkkisessa pullossa ja hölskytä sekaisin. Maista että maku on kohdallaan. Anna maustua jonkin aikaa.  

Kastike erottuu seistessään. Ravista kastike sekaisin ennen kuin avaat korkin ja valuttelet sitä salaatin päälle.

Ruokajuomaksi sopii tietysti omenainen Happy Joe Organic -siideri. :)

Kun istuimme pöytään, sadekin oli lakannut, ilta-aurinko tavoitteli puiden latvoja ja taivaalla tummia pilviä vasten näkyi sateenkaari!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti