tiistai 15. lokakuuta 2013

Pullavanukas

Olen jo pidemmän aikaa himoinnut laittaa pullavanukasta sen jälkeen kun söin erinomaisen hyvää sellaista Mokon brunssilla. Lopulta tilaisuus koitti, kun käsiin jäi mökkireissun jälkeen puolikas pullaleetta.

Tämä pullavanukkaan ohje on peräisin Valion reseptisivuilta. Lisäsin ohjeeseen kananmunan koska vaniljakastikkeen ja maidon jähmettyminen arvelutti. Voitelin vuoan vaikka reseptissä ei sitä käskettykään tehdä. Silti suunnitelmani kumota vanukas kauniiksi rinkulaksi lautaselle epäonnistui - se pysyi tiukasti kiinni kakkuvuoassa. Kaiketi vuoka olisi pitänyt myös jauhottaa - jatkamme kokeiluja. Maistuva ja helppo jälkkäri tästä kuitenkin tuli, poikakin kehui "erikoishyväksi".  


  Pullavanukas 

200-300 g kuivahtanutta pullaleettaa
2 dl omenahilloa
3,3 dl vaniljakastiketta (Valio Eila)
1 dl maitoa
(1 kananmuna)
kanelia
voita vuoan voiteluun

Pilko pulla kuutioiksi. Laita voideltuun vuokaan kerroksittain pullaa, hilloa ja taas pullaa. Ripottele kanelia päälle. Sekoita vaniljakastike, maito ja muna ja kaada vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti