lauantai 7. kesäkuuta 2014

Parsapasta

Kevät - ja miksei vielä alkukesäkin - on parsan aikaa. Parsasta olemme kokkailleet monenmoista, mutta pasta oli vielä kokeilematta. Hesarin ruokasivuilta löytyi tämä sitruunaisen parsapastan ohje.

Sitruunainen parsapasta (kahdelle)

200 g tuorepastaa
400 g vihreää parsaa
25 g voita
valkosipulin kynsi
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
mustapippuria
suolaa
parmesaania

Poista parsoista puumainen tyvi ja kuori tarvittaessa (hyvin ohutta vihreää parsaa ei ole tarpeen juurikaan kuoria). Keitä parsat (5-7 min) ja pilko ne.

Kuori ja silppua valkosipulin kynnet. Sulata voi paistokasarissa ja lisää valkosipulisilppu. Älä anna ruskistua liikaa. 

Keitä pasta, tuorepastalle riittää 2-3 minuuttia kiehuvassa vedessä. 

Lisää pannuun parsapalat, raastettu sitruunan kuori ja mehu. Mausta mustapippurilla ja suolalla, ja sekoita joukkoon valutettu pasta. Tarjoa parmesaanilastujen kera. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti