perjantai 6. marraskuuta 2015

Poltetut possunluut

Ketun keittiö palaa vihdoin ruotuun ja ruutuun Kesäkodista, puutarhasta, metsistä ja keskiajalta mukaan tarttuneiden reseptien kera.

Marraskuun harmaudessa on hyvä muistella kesää. Ketun keittiön menneen kesän grilliherkku numero yksi oli possun grillikylki eli muodikkaammin ribsit, joka on kulkenut lapsuudenperheessäni nimellä "poltetut possunluut".

Nämä possunluut eivät kuitenkaan palaneet, vaan muuttuivat oikein herkullisiksi keittämällä, marinoimalla ja grillaamalla. Käytetty aika ja vaiva korvautuu makuelämyksellä! Paras lopputulos tulee testiemme perusteella melko luisesta grillikyljestä, jossa marinadin peittämä pinta on suurimmillaan suhteessa lihan määrään.

Possun grillikylki tulisen tahmeassa marinadissa

2-4 kpl laihan possun grillikylkiä keitettynä

Keitin grillikyljet etukäteen tällä Kotikokista löytyneellä ohjeella:

3 litraa vettä 
1 dl merisuolaa (tuntui paljolta, joten laitoin vain puolet, minulla oli 1 kg grillikylkeä) 
1 dl (omena-)viinietikkaa 
2 laakerinlehteä
6 maustepippuria

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää mausteet. Paloittele grillikyljet niin että ne mahtuvat kattilaan ja keitä niitä mausteliemessä noin tunnin ajan. Jätä maustumaan liemeen muutamaksi tunniksi. 

Kalasta possunkyljet liemestä ja voitele ne marinadilla. Tulisentahmean marinadin ohjeen kaappasin Suvi Rüsteriltä Hesarin ruokasivuilta:

0,5 dl ketsuppia
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl muscovadosokeria
1-2 rkl tulista chilikastiketta
0,5 rkl worcestershirekastiketta
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä

koristeluun: 
1 dl hienonnettua korianteria
0,5 dl hienonnettua minttua

Sivele marinadia grillikylkiin joka puolelle ja anna imeä makua noin tunnin ajan. Grillaa, sivellen samalla marinadia kyljille. Ripota lopuksi silputut yrtit päälle. 

 

1 kommentti:

  1. Varmasti herkullista. Usein harmittaa, että mahdollisuuksia kunnolliseen grillaamiseen ei ole.

    VastaaPoista