lauantai 4. maaliskuuta 2017

Pikaruokaa

Olen taas vaihteeksi reissannut maailmalla. Opiskelija-asuntojen keittiöt tapaavat olla aika heikosti varusteltuja mitä kattila- ja astiapuoleen tulee. Parin viikon takia niitä ei myöskään viitsi ryhtyä parantelemaan kotikeittiön tasolle. Siksipä pitää kehitellä helppoja ruokia yhdellä paistinpannulla ja lautasella toteutettavaksi. Tähän tekeleeseen ihastuin niin paljon, että taidan tehdä sitä kotonakin!

Lämmin kikherne-fetasalaatti (yhdelle)

1 tlk (400 g) valutettuja kikherneitä
1 pieni kesäkurpitsa
pienehkö sipuli, tai osa isommasta
öljyä paistamiseen
100 g fetajuustoa
reilusti sileälehtistä persiljaa silputtuna 
ripaus jeeraa, jauhettua korianteria ja paprikaa kutakin
suolaa
sitruunan mehua

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi, halutessasi puolita se ensin. Suikaloi sipuli. Kuumenna pannussa öljy ja lisää kesäkurpitsasiivut. Paistele käännellen kunnes alkavat saada väriä molemmin puolin ja lisää sipuli. Anna sipulinkin hiukan ruskistua. 

Sekoita kesäkurpitsat ja sipulit (sekä öljy) valutettuihin kikherneisiin. Heitä mukaan murenneltua fetajuustoa, mausteet, persilja ja suola ja kruunaa komeus reippaalla lorauksella sitruunamehua. Sekoita hyvin ja nauti. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti