lauantai 16. helmikuuta 2008

Pestohauki

Vieraamme oli tänään luonamme viimeistä päivää. Koska torstaina visiitillä kantakapakkaamme Hilpeään Haukeen paljastui, että hän ei koskaan ollut syönyt haukea, valinta tämän päivän pestokalan raaka-aineeksi oli helppo. Helppo on ruokakin. Ohjeen olen saanut äidiltäni, joten sen alkuperäinen lähde on tuntematon.

Pestokala


2 isohkoa kalafileetä, esim. haukea
n. 1 tlk vihreää pestoa
pinjansiemeniä

Aseta kalafileet uunivuokaan ja sivele niille paksuhko kerros pestoa. Ripottele päälle pinjansiemeniä. Paista uunissa 200 asteessa n. puoli tuntia kalan paksuudesta riippuen.


2 kommenttia:

  1. Eksyimpäs tännekin, aaah... Tuota pestokalaa olen tehnyt aikaisemmin kirjolohesta, njam. Hauki sopii varmasti paremmin, kun on itsessään kuivempi eli rasvattomampi kala. Vielä erinomaisempaa tuli punaisella pestolla! Ohje on siis hyvä. Pinjasiemenien tilalla voipi käyttää vähän rouhittuja suolapähkinöitä *virn*!

    VastaaPoista
  2. Polgara, mekin olemme tehneet tätä myös lohikaloista, mutta hauki sopii tosiaan jopa paremmin itse kuivanlaisena kalana.

    VastaaPoista