sunnuntai 17. helmikuuta 2008

Possu sunnuntaivaatteissa

Pyhäpäivän kunniaksi vanha kunnon olutpossu pukeutui juhla-asuun. Tämä on siis edelleen kehitelty versio aiemmin polkatusta possusta oluessa. Kokeilkaa jos uskallatte. Pekoni ja olut maistuivat ainakin mukavasti, jos kohta ulkofile ei ole paras mahdollinen osa possusta tähän ruokalajiin vaan kasslerista tulee mielestäni parempi lopputulos.

Possua oluessa, osa II

1 kg possun ulkofileetä kuutioina
vehnäjauhoja
pekonia viipaloituna
herkkusieniä paloiteltuna
2-4 sipulia lohkoina, koosta riippuen
2-3 laakerin lehteä
suolaa, mustapippuria
1 tlk tummaa olutta, esim. Velvet

Paistoin pekonisuikaleet ja pyöräytin lihat kevyesti vehnäjauhoissa ennen kuin ruskistin ne nopeasti pannulla voissa ja pekonin rasvassa. Tällä kertaa käytin myös sienet ja sipulit paistinpannun kautta ennen pataan panemista ja kypsensin ruuan Römertopfissa n. 180 asteessa n. 1,5 h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti