sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Kurpitsahillo

eli mitä tehdä neljän kilon kurpitsasta

Perjantaisten kurpitsajuhlien jäljiltä meillä oli vielä runsaasti kurpitsaa. Säästin vielä pienen palasen (noin puoli kiloa) tehdäkseni siitä ruokaa, mutta loput keitin hilloksi. Tämä hillo on havaittu erityisen hyväksi pinaattilettujen kanssa, mutta voi sitä toki muuhunkin käyttää. Vierailla voi sitten arvuutella, mitä hillossa on. Onpa siitä kertaalleen tehty maistuvaa kurpitsapiirakkaakin, ja joulutortuntäytteeksikin se on päätynyt.

Kurpitsa-kanelihillo
(ET-lehti 8/1998)

2 kg kurpitsakuutioita
tilkka vettä
1,5 kg hillosokeria
4 tl kanelia
(1 tl atamon-jauhetta)

Laita kattilan pohjalle sen verran vettä että kurpitsa ei pala pohjaan ja keitä kurpitsakuutiot pehmeiksi. Soseuta kurpitsa. Lisää hillosokeri ja kaneli ja keitä n. 20 min. Tölkitä kuuma hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.


Tapaan lisätä valmiiseen hilloon teelusikallisen atamon-säilöntäainetta, jonka muistelen olleen täsmälleen samanlaisessa pussissa jo silloin kun olin lapsi. Purkit huuhtelen väkevällä atamon-liuoksella (1 dl vettä + 1 tl atamon-jauhetta). Hilloni eivät ole ikinä homehtuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti