maanantai 19. tammikuuta 2009

Kasvissosekeitto

Lapsiperheessä suunnitelmat muuttuvat toisinaan hyvin lyhyellä varoitusajalla. Viime yönä heräsin Pojan yskimiseen ja tänä aamuna jäin kipeän Pojan kanssa kotiin. Jotakin ruokaa piti meille kehittää, ja se syntyi kaapista aina löytyvistä aineksista sekä eilisen ruuanlaiton ylijäämistä, terästettynä vuohenjuustolla, joka oli jo aikakin syödä pois.

Kasvissosekeitto

oliiviöljyä
1/2 purjo
1 litra vettä
2 kasvisliemikuutiota
2-3 porkkanaa
3 keskikokoista perunaa
pieni palsternakka
1/2 punainen paprika
n. 1,5 dl tomaattimurskaa
n. 100 g vuohenjuustoa
silputtua, tuoretta timjamia
mustapippuria

Suikaloi purjo ja paprika, kuori ja pilko muut kasvikset.

Hauduta ensin purjo pehmeäksi kattilan pohjalla tilkassa oliiviöljyä. Lisää sitten vesi, kasvisliemikuutiot, pilkotut kasvikset ja tomaattimurska. Keitä kunnes porkkanatkin ovat pehmeitä. Murusta joukkoon vuohenjuusto, mausta timjamilla ja mustapippurilla. Tarkista suola. Soseuta keitto.

Nauti esimerkiksi tuoreiden sämpylöiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti