lauantai 16. toukokuuta 2009

Ketturouvan parempi pannu

Sunnuntaipaistista jäi ylitse sisäfileen ohut pää, ja aiemmasta racletesta oli jäänyt jäljelle hieman pariisinperunoita. Viime maanantaina yhdistin nämä Rydbergin pihvistä innoituksensa saaneeksi pannuksi.

Panin sisäfileen pätkän pakastimeen kunnes se oli hyyhmäinen, jonka jälkeen Karhuherra sai tehtäväkseen viipaloida sen ohuiksi (vajaa puoli senttiä) siivuiksi. Sitten siivut saivat lämmetä huoneenlämpöön. Viipaleiksi päätyi myös yksi keltasipuli. Tämän jälkeen kuumensin voin ja oliiviöljyn paistinpannussa ja haudutin siinä makeiksi sipuliviipaleet. Lisäsin perunat ja paistelin niitä hetken. Sitten lisäsin sisäfileesiivut, jotka kävivät hyvin pikaisesti pannulla molemmin puolin, ja lopuksi lorautin päälle hieman kuohukermaa, jonka annoin nopeasti kiehahtaa yhteen herkullisten paistomehujen kanssa. Mausteeksi rouhin suolaa ja mustapippuria.


Juomana nautimme Ridgeway Blue -alea, joka on mielestäni oiva ruokajuoma ja maistuu mainiosti myös 'hobittipiirakan' kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti