tiistai 19. toukokuuta 2009

Lipstikkainen tomaatti-vuohenjuustokeitto

Kaikesta päätellen vuohenjuusto on suosikkivihannekseni, koska lähes riippumatta siitä, mitä muita kasviksia sosekeittoihini lykkään, niihin päätyy mukaan vuohenjuustoa. Kevään ensimmäistä satoa puolestaan ovat yrtit, niin luonnonvaraiset kuin viljellytkin.

Lipstikkainen tomaatti-vuohenjuustokeitto

1 tlk tomaattimurskaa
n. 8 dl vettä
kasvis- tai kanaliemikuutio
(4 kypsää tomaattia)
keskikokoinen sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 tl punaista chilitahnaa
n. 100 g vuohenjuustoa
pieni nippu lipstikkaa
mustapippuria

Kaikessa yksinkertaisuudessaan: sekoita vesi, tomaattimurska, tomaattilohkot, sipulilohkot ja murskattu valkosipuli sekä chilitahna. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon liemikuutio. Keittele n. 10 min kunnes sipuli ja mahdolliset tuoreet tomaatit ovat pehmenneet. Lisää murusteltu vuohenjuusto ja silputtu lipstikka ja hauduttele hetki jotta juusto sulaa keittoon. Mausta mustapippurilla. Soseuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti