tiistai 23. helmikuuta 2010

Äidin lohipiirakka

Jos olin tammikuun keittojen lumoissa, helmikuussa olen saattanut kaikenlaisia aineksia kiusaukseen. Tällä kertaa syntyi lohikiusaus, mutta sen jälkeen valmiiksi viipaloitua lohta oli vielä puolen kiloa. Sille piti keksiä jokin sijoituspaikka. Turvauduin äitiin, jonka vinkeillä syntyi tämä perinteinen lohipiirakka.

Lohipiirakka 

600 g valmista voi- tai lehtitaikinaa
n. 300 g raakaa lohta viipaleina
2 dl puuroriisiä
3-4 keitettyä kananmunaa viipaloituna
100-150 g esim. ruohosipulituorejuustoa
tuoretta tilliä
musta- tai valkopippuria, suolaa

Ota taikina sulamaan. 

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita vielä lämpimään riisiin tuorejuusto ja mausteet ja anna jäähtyä.

Kaulitse sulanut taikina valmiiksi leivinpaperin päälle noin uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä vajaalle puolelle taikinalle kerroksittain riisiä, lohi- ja kananmunaviipaleita ja silppua päälle tuoretta tilliä maun mukaan. Jätä reunasta kaista paljaaksi. Käännä sitten taikinan toinen puoli piirakan kuoreksi ja ummista reunat. Voitele kananmunalla ja paista uunissa 200 asteessa kullanruskeaksi. 

Kauniimman piirakan vielä saat kun rakennat täytteen "nurinpäin" ja pyöräytät lopuksi piirakan leivinalustan avulla ympäri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti