Tämän ohjeen makaronimuonaan, tai pasta al fornoon, nappasin, mistäpä muualtakaan kuin Pastanjauhajilta, jotka ovat toimineet keittiömme innoittajina jo ajalla ennen kuin pistimme omaa blogia pystyyn. Koska minulla ei ollut tomaattikastikkeiden jämiä, turvauduin maustettuun tomaattimurskaan, jota terästin vielä hiukan yrteillä, mustapippurilla ja muutamalla tipalla tabascoa. Kirjaan uunipastan nyt niin kuin itse sitä laitoin.
Uunipasta
n. 0,5 l integrali-täysjyväpastaa (jatkettuna pussinpohjallisella kaurasimpukkapastaa)
400 g naudan jauhelihaa
1 parsakaali (/pinaattia)
1 prk (200 g) raejuustoa (/ricottaa)
n. 200 g mozzarellaa raastettuna
6 rkl parmesaania raastettuna
1 tlk (370 g) valkosipulitomaattimurskaa
1 tlk (370 g) yrttitomaattimurskaa
kuivattua basilikaa ja oreganoa
muutama tippa tabascoa
mustapippuria, suolaa
päälle:
vajaa 1 dl kuivaa vaaleaa leipää muruna (voinee korvata korppujauhoilla)
oliiviöljyä
raastettua parmesaania
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja kiehauta parsakaalinnuput. Ruskista jauheliha.
Sekoita isossa kulhossa tomaattimurska, mausteet, raejuusto, mozzarellaraaste ja parmesaani keskenään. Lisää joukkoon parsakaalinuput, pasta ja jauheliha ja sekoita hyvin. Kaada koko komeus voideltuun uunivuokaan ja ripota päälle oliiviöljyyn sekoitettua leipämurua ja parmesaania. (Itse laiskuuttani ripotin leivänmurut ensin, suihkutin sitten oliiviöljyn niskaan ja lopuksi ripottelin parmesaanin.)
Paista 190 asteessa noin puoli tuntia.
Kuulostaa todella herkulliselta! Ja on varmasti myös lasten makuun. Tämä täytyy ilman muuta ottaa kokeiluun meidänkin keittiössämme iänikuisten jauhelihakastike & spagetin sekä cannellonien rinnalle (olkoonkin että myös kyseiset herkut maistuvat suurperheessämme kaikille ja valmistuvatkin suht helposti ja nopeasti).
VastaaPoistaKissaemo, hyvää oli ja tuo polkkaamani annos on niin reilu, että riittää useammallekin syöjälle. Tässä muodossa parsakaali yllättäen kelpasi jopa Pojalle. :)
VastaaPoista