lauantai 6. helmikuuta 2010

Poropiirakka

Tämä piirakka on helppo ja nopea tehdä vaikka yllätysvieraille, ja sitä paitsi hyvää. :)

Suppilovahvero-poropiirakka

1 pkt ruisperunataikinaa
0,5 l tuoreita suppilovahveroita (tai liotettuja kuivattuja suppilovahveroita)
100 g kylmäsavuporoa
1 pienehkö punasipuli
100 g (1 prk) kantarellituorejuustoa
n. 1 dl ruokakermaa
timjamia
mustapippuria



Sulata taikina ja painele se pyöreään piirakkavuokaan. Pilko tuoreet suppilovahverot ja kuutioi kylmäsavuporo. Silppua sipuli. Halutessasi voit käyttää sieniä ja sipulisilppua muhimassa voissa paistinpannulla, mutta ilmankin onnistuu. Sekoita sienet, sipuli ja poro tuorejuuston kanssa, notkista seos ruokakermalla. Mausta timjamilla ja mustapippurilla maun mukaan. Paista uunissa 200 asteessa n. 25-30 min kunnes piirakka alkaa saada hieman väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti