torstai 11. helmikuuta 2010

Valkosipulikeitto

Taas keittoa! Mutta minkäs teet kun keitättää.

Tämä yrttinen valkosipulikeitto on ollut tarkoitus polkata jo pidemmän aikaa. Tosin se voisi yhtä hyvin olla nimeltään myös tomaattikeitto tai vaikka sienikeitto, vaikka valkosipuli siinä tuhdisti maistuukin.

Valkosipulikeitto 

oliiviöljyä
3 sipulia
10 valkosipulin kynttä
2 tlk (á 400 g) kaltattuja tomaatteja (tai 8 kypsää, tuoretta tomaattia)
300 g (pienehköjä) herkkusieniä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota tai 4 tl kasvisliemijauhetta (Reformi)
2 rkl maizenaa + tilkka vettä 
reilusti tuoreita silputtua yrttejä, esim. rakuunaa, meiramia, basilikaa, persiljaa, timjamia, lipstikkaa
muutama tippa tabascoa
suolaa, mustapippuria
tilkka valkoviiniä

Viipaloi herkkusienet ja paista ne pannulla oliiviöljyssä. Suikaloi kuoritut sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pilko tomaatit. Lorauta oliiviöljyä kattilaan ja hauduta sipuleita ja tomaattia öljyssä 10 min. Lisää sitten vesi ja kasvisliemikuutiot tai -jauhe. Keitä toiset 10 min. Soseuta kasvikset, palauta kattila tulelle ja suurusta keitto maizenalla. Lisää lopuksi mausteet, yrtit, valkoviini ja paistetut sienet. Kuumenna keitto, mutta älä keitä enää. Tarjoa lisänä paahdettuja leipäkuutioita tai syö tuoreen leivän tai sämpylöiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti