perjantai 10. syyskuuta 2010

Herkullinen tattisaalis

Vietimme jo perinteeksi tulleella tavalla syyskuun ensimmäisen (pitkän) viikonlopun jättäen jäähyväiset Kesäkodille talven ajaksi. Talon töiltä jäi aikaa myös syksyisessä metsässä samoiluun, joka palkitsikin meidät valtaisalla herkkutattisaaliilla:


Tatteja on nyt kuivattu ja pakastettu (ja tietysti myös syöty). Tässä tatinkuivatusta Kesäkodissa:


Poika kaulassaan tattihelmet:

4 kommenttia:

  1. Oletko huomannut kuukauden ruokahaasteen? Tuo saalis osuu siihen erinomaisesti.

    VastaaPoista
  2. Oohh... kateellisena kuolaan saalistanne! :D Mahtavaa! Tuossa näyssä silmä lepää, vaikka itse joudunkin supermarketista tattini ostamaan (lievätkö Suomesta tuotuja?!)

    VastaaPoista
  3. ari, emme taida ehtiä osallistua...

    Merituuli, tuossa lämmitetyn leivinuunin kyljessä oli hyvä kuivatuspaikka. Myöhemmin kokeilin kuivata niitä myös pellillä kun uuni oli jäähtynyt n. 50-asteiseksi, ja sekin onnistui hyvin.

    Sitruunainen, ainakin Pohjois-Karjala on tiemmä merkittävä tatinvientialue. Täällä etelämpänä en tällaisia saaliita muista nähneenikään aikaisemmin.

    VastaaPoista