Innoituksen juustoiseen sienipiirakkaan sain meille jotakin kautta päätyneestä Julia Ponomarevan ja Aleksei Ponomarevin venäläisiä sieniruokareseptejä sisältävästä Vaskiratsastajan sienisalaatti -kirjasta. Alkuperäisessä ohjeessa täytteeseen pantiin myös keitettyä kananmunaa, mutta pahan tapani mukaan luin ohjetta tarkemmin vasta kun olin jo laittamassa ruokaa ja keitettyjen kananmunien puutteessa soveltelin reseptiä hieman. Tässä oma sovitukseni aiheesta:
Juustoinen herkkutatti-sipulipiiras
taikina:
100 g (suolatonta) voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl emmental-juustoraastetta
(tilkka kermaa tai vettä)
täyte:
1 rkl voita
2 keltasipulia silputtuna
3 dl kuutioituja herkkutatteja
2 valkosipulinkynttä murskattuna
(suolaa), mustapippuria
timjamia
1 dl kermaa
3 dl emmental-raastetta
Valmista taikina: nypi sekaisin voi ja jauhot ja sekoita joukkoon juustoraaste. Tarvittaessa notkista taikinaa tilkalla kermaa tai vettä. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sitten on täytteen vuoro: Paistele sipulisilppua ja tattikuutioita pannulla voissa kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta pippurilla ja timjamilla maun mukaan ja lisää halutessasi ripaus suolaa (muista kuitenkin että juustosta täytteeseen tulee suolaa). Anna jäähtyä jonkin aikaa.
Sekoita kulhossa kerma ja 3 dl juustoraastetta. Sekoita joukkoon tatti-sipuliseos. Kippaa koko komeus piirakkapohjan päälle ja levittele tasaiseksi.
Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta saa hiukan väriä. Anna jäähtyä hetki uunista ottamisen jälkeen ja tarjoa rapean salaatin kanssa.
Kuvat epäonnistuivat joten tällä kertaa polkkaus ilman kuvia.
Voi kehveli että oli hyvää.
VastaaPoistaHauskaa että maistui. En itse edes muistanut tällaistakin laittaneeni, voisikin tehdä uudestaan (ja yrittää ottaa ne kuvatkin).
VastaaPoistaTodella hyvää! On muuten loistava tattivuosi taas, juuri haettiin pojan kanssa kilotolkulla herkku- ja punikkitatteja lähimetsästä ��
VastaaPoistaAivan älyttömän hyvää!! Slurps!
VastaaPoista