Puolukkavuosi on tiemmä ollut huono. Täytteeksi käyvät tietysti muutkin marjat, ainakin nuo mainitut punaherukat toimivat mainiosti.
Puolukkapiirakka
100 g voita
1 muna
0,5 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
päälle:
4 dl puolukoita
0,5 dl sokeria
(+ 1,5 rkl perunajauhoja, jos käytät pakastepuolukoita)
+ muruseos:
50 g sulatettua voita
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
Sulata voi, ja sekoita siihen sokeri ja muna sekä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Voitele pyöreä piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
Tee muruseos täytettä varten: Sulata voi ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
Jos käytät pakastepuolukoita, sekoita niihin perunajauhot. Levitä puolukat taikinapohjan päälle ja ripottele sokeri perään. Levitä sitten puolukoiden päälle muruseos.
Onpa herkullisen kuuloinen ohje, täytyy ehdottomasti kokeilla!
VastaaPoistaIlmeisesti puolukoita on ollut vaihtelevasti; ainakin isäni ja enoni löysivät niitä Keski-Suomesta ihan mukavasti.
Kissaemo, toivottavasti on myös herkullisen makuinen lopputulos - siitä pääset huomenna päättämään itse. ;)
VastaaPoistaOi, ihanaa! Puolukkapiirakka kuuluu ehdottomiin suosikkeihini kaikista leivonnaisista.
VastaaPoistaPohja oli ehkä päässyt paistumaan vähän kuivaksi, mutta hyvin tuo vaniljakastikkeen kanssa tuntui maistuvan - jopa Pojalle, joka ei yleensä ole syönyt mitään marjapiirakoita.
VastaaPoista